Gjennom bloggen bypatrioten.com, egen Facebook-side og Instagram-konto er det tusenvis av mennesker som hele tiden følger Trine Klemetsen sine tanker om Ålesund sentrum.

– Selv om jeg er bosatt på Valderøya, er det Ålesund som er byen vår, og jeg brenner nok mer enn gjennomsnittet for Ålesund og det som skjer i byen, sier hun.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Hobby

Det begynte som et ønske om å få samlet det som skjer i byen på en plass.

– Jeg hadde lenge irritert meg litt over at folk sa at det ikke skjedde noe i Ålesund. Det skjer veldig mye her, det er bare det at folk ikke er klar over det, fastslår en entusiastisk Klemetsen.

Derfor startet hun arbeidet med å samle kulturbildet i byen.

– Så ballet det på seg. Nå legger jeg ut små snutter på Facebook hver gang jeg er i byen. Det er alltid noe nytt som skjer, og jeg lærer noe nytt om byen hele tiden, sier Klemetsen.

Ny generasjon

Spesielt viktig synes hun det er å lære den oppvoksende generasjon om det ålesundske og byens stolte tradisjoner.

– Det er så viktig å få ungdommen til å bruke byen og være bevisste på den stolte tradisjonen vi har, sier hun.Klemetsen vil understreke at hun har en ordentlig jobb også.

– Men bypatrioten er blitt hobbyen min. Jeg burde sikkert vært mye mer på spinning, men føler mye større glede i å gå i byen sammen med Harald Grytten, sier hun.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Forbrukerinformasjon

Bypatrioten har også fått en funksjon i turistnæringen.

– Jeg tok på meg å samle alle byens spisesteder og kafeer og opplyse om åpningstidene deres. Folk sa at alt var stengt på kveldstid. Det stemmer ikke, og nå får jeg telefoner fra hotellene som bruker oversikten aktivt.

Sjøl om Klemetsen er patriot på sin hals, ser hun også at ting kunne vært bedre.

– Kollektivtrafikken! Vi må få ei bedre ordning på å komme fra og til sentrum både med buss og båt. Det er alfa og omega for fortsatt vekst, sier hun.