Det sier Steinar Lausund, eier av Mostein Gruppen, en stor aktør innen nærings- og boligutbygging i Ålesund.

Vi fortalte i torsdagsavisa at Ålesund kommunale eiendomsselskap (ÅKE) innstiller på at den aktuelle tomta på Moa ikke blir solgt til Ikea for de 40 millionene som den svenske møbelgiganten tilbyr.

Men Steinar Lausund avviser altså at de ønsker å stikke kjepper i hjula for Ikea:

– Vi blir ikke med på noen budrunde for å få pressa opp prisen på denne tomta. Vi er rett nok blitt kontakta av ÅKE med spørsmål om vi fortsatt er interesserte i tomta. Det er vi for så vidt, men ikke på bekostning av Ikea, legger Lausund til.

Følg smp.no på Facebook

Frykter utvatning

Og begrunnelsen for å slippe til Ikea er enkel:

– Og da blir det ledige lokaler på Moa?

– Ja, da skjer det samme på Moa som man har opplevd i Ålesund sentrum: Det blir det gråpapir foran flere vindu, frykter Steinar Lausund.

Han mener Ikea har ei tiltrekkingskraft som ingen andre, og at de derfor kan være et motsvar til de stadig større kjøpesentrene som etablerer seg rundt om på Sunnmøre. For folk reiser langt for å komme til Ikea.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Ønsker noe nytt

– Derfor er det tvingende nødvendig at Ikea etablerer seg på Moa. Det er nok klesbutikker her nå, så vi trenger noe annet på Moa, noe nytt, mener eiendomsutvikleren i et selskap som allerede har store areal knytta til Moa-området.

– Frykter du ikke trafikkaos om Ikea får etablere seg på Moa?

Taksten på den aktuelle tomta på Moa skal ligge på drøyt 37 millioner kroner.

Ikea sitt bud ligger på 40 millioner, mens kommunen anslår at de kan kanskje få 45 millioner for tomta.