Ifølge Ålesund kommune sine nettsider har Hanken takket ja til en jobb som prosessansvarlig for kommunereformen hos fylkesmannen i Aust-Agder.

- Beslutningen er tatt basert på at jeg har fått et veldig interessant jobbtilbud. Dette er noe jeg har hatt lyst å jobbe med, og vurderingen er tatt i kombinasjon med en totalvurdering av min livssituasjon, sier Hanken til smp.no.

Følg smp.no på Facebook

Ifølge Hanken er kommunesektoren hans felt, og han sier til Sunnmørsposten at den nye reformen Norge står overfor virker veldig spennende.

- Da jeg ble kontaktet rundt jobben, var det noe som trigget interessen min, sier Hanken.

Etter det smp.no forstår takket Hanken ja til jobben i Aust-Agder i går, torsdag. Han bekrefter at økonomien til Ålesund kommune har vært utfordrende å jobbe med, men understreker at det ikke er det som er utgangspunktet for oppsigelsen.

- Lykke til

- Jeg beklager det faktum at Jarle Bjørn har sagt opp, men ønsker ham selvfølgelig lykke til videre med nye og spennende oppgaver, sier ordfører Bjørn Tømmerdal (H) i ei pressemelding.

Forhandlingsutvalget i Ålesund skal førstekommende tirsdag ha møte og diskutere arbeidet med å ansette ny rådmann.

- Jeg har ikke tenkt å kommentere denne saken så mye utover at Hanken har takket ja til en interessant jobb fra der han kommer fra. Medlemmene i forhandlingsutvalget er orientert, sier Tømmerdal til smp.no.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Oppsigelsestid

Ifølge ordføreren har Hanken tre måneders oppsigelsestid. Derfor vil ikke budsjettprosessen og overleveringen av dette bli berørt når dette skal gjøres i slutten av november.

- Rådmannen skal være her fram til utgangen av året, sier Tømmerdal til smp.no.

Tirsdag klokka 10 møtes forhandlingsutvalget.