Den lille grønne lungen ved siden av gatekjøkkenet Stuen på Skansekaia er et godt brukt avslappingssted blant byens borgere. Nå stenges den, og den vil være stengt så lenge byggearbeidene på Skansekaia pågår. De er ventet å være ferdig rundt årsskiftet 2015-2016.

- Jeg syns det er tragisk, og vi er lei oss for at parken stenges. Da tenker jeg ikke på omsetningen vår, men på byens borgere, sier Karianne Olsen, driftsansvarlig på gatekjøkkenet Stuen.

Hun forteller at parken pleier å være godt besøkt når sola titter fram, og sier det virker unødvendig å stenge parken på grunn av bygningsarbeidet.

- At parken blir stengt er det veldig mange som er frustrert over. Den er godt besøkt av både barnefamilier og pensjonister, og det er mye glede og trivsel på den, sier Olsen.

Stridens kjerne

Frode Stuen, innehaver av gatekjøkkenet Stuen, mener det må være mulig å se på alternative løsninger.

- Det må være mulig å finne et annet sted å bruke som lagringsplass enn denne 80 kvadratmeter store parken. Jeg kan ikke forstå at dette er nødvendig sier han.

Parken vil være stengt fra 25. september, men vil ikke kun bli brukt til lagringsplass. Ifølge Kjell Ove Lien, som er prosjektleder hos entreprenøren Hent AS, er det faktisk helt nødvendig at parken stenges.

- På bakgrunn av et møte vi har hatt med Frode Stuen har vi utsatt å stenge parken før det er helt nødvendig. Vi kan ikke vente lenger enn til 25. september med å gjøre dette. Vi tilstreber alltid å berøre nærmiljøet så lite som mulig, men dette er nødvendig, sier Lien.

Lien mener også at Stuen må ha misforstått når han sier at det kun dreier seg om lagring.

- Området skal brukes til lagring, det er riktig, men vi trenger også tilgang for å kunne fylle på med grus langs kjellervegger og for å kunne utføre forskjellig grunnarbeid med rør og lignende, forteller Lien.

Men Stuen setter ikke mye lit til forklaringen fra prosjektlederen.

- Jeg er ikke enig i at de trenger å stenge parken for å gjøre dette arbeidet, det kan jeg ikke forstå. Hvis problemet er at det skal fylles på med singel langs en fem meter lang husvegg, da skal jeg personlig ta meg av dette selv, sier Stuen.

Konsekvenser

Stuen sier at stengingen av parken er trist, først og fremst for byens befolkning.

- Hvilke konsekvenser kan stengingen av parken få for gatekjøkkenet?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det er klart at området vil framstå mer utrivelig under byggeperioden. Gatekjøkkenet vil også bli skjult om hele parken blir innkapslet, men på den andre siden så blir det jo mye yrkesfolk i området under arbeidene. Kanskje de vil bruke kiosken, sier han, og mener at dette kanskje vil gjøre opp for mindre trafikk i området.

- Og hva med det ferdige resultatet?

- Jeg tror området vil bli veldig bra når byggearbeidet er over, avslutter Stuen.