VIGRA (smp.no): Brannsjef mener innsatsen fra naboer berget liv og sørget for at det ikke oppstod en større brann på Vigra mandag.

– Vi kom til stedet kjapt, takket være meldingen fra naboene, og fikk avverget en brann som lett kunne spredd seg til andre bygninger i området. Dette kunne gått adskillig verre, sier brannsjef Geir Thorsen i Ålesund og Giske kommuner.

Følg smp.no på Facebook

Brannsjefen forteller hvordan varsleren beholdt roen mens han snakket med 110-sentralen, og hadde kontakt helt til nødetatene kom til stedet.

– Den snarrådige og imponerende innsatsen sørget for at brannen ikke ble større og at liv ikke gikk tapt, sier Thorsen.

Vekket huseieren

Det var seint mandag kveld at nødetatene rykket ut etter at det ble meldt om en brann i et bolighus på Vigra.

– Huseier var til stede i huset da brannen oppstod. Han er ute av huset og i sikkerhet, opplyser operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt klokka 23.30.

Naboer på stedet oppdaget brannen, fikk varslet nødetatene og dempet også brannen ved hjelp av pulverapparat.

– Dessuten har de løpt inn i huset og vekket huseier. De har videre fått ham ut av huset før nødetatene kom til stedet, opplyser Ødegård.

To til legesjekk

Flere ambulanser rykket også ut til brannen. To personer ble tatt med til legevakt for sjekk etter at de skal ha fått i seg noe røyk.

Huseieren har opplyst at han var alene da det startet å brenne i det eldre trehuset. Røykdykkere fra brannvesenet har også vært inne i huset for å forsikre seg om at bygningen er tom.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Den første meldingen gikk ut på at det brant i kjelleren, og ifølge politiet røyk det fortsatt fra underetasjen ved 23.30-tida. Et kvarter seinere var det ingen røyk eller ild på stedet, og brannen framstod da som slokt.

Politiet kunne tidlig tirsdag ikke si noe sikkert om brannårsaken, men opplyser at den vil bli etterforsket. Politiet ble varslet om brannen mandag klokka 23.10.

Seint mandag kveld oppstod en boligbrann på Vigra vest for Ålesund. Kart: Finn.no