Det sier en flokk mannfolk som møtes her i middagstider hver dag så sant det er vanlig bra vær.

  • Hva vil du se på veggene? Bruk kommentarfeltet under !

Men det er ikke tilfeldige skriblerier de er ute etter.

– Vi kan tenke oss at Kunstskolen eller linjen for form og farge i Fagerlia sender inn forslag, og at utbygger betaler for den kunstneriske utsmykningen. Kioskeier Stuen må være med å godkjenne bildene, sier de.

Men de digre sponplatene mot Stuen-kiosken kan komme til nytte mens de står her.

– De som kan lage bilder bør få komme med sine forslag, og det er klart at de må få full kunstnerisk frihet, sier Kåre Bratteberg og Per Rolland som er to av dem som har møteplass her.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

De kan tenke seg bilder fra folk som har hjerte og puls for byen, som de sier.

De foreslår også at utbygger og entreprenør bruker andre deler av veggene til å vise hva det er de holder på med på Skansekaia.

Platene bort

– Jeg hadde helst sett at platene blir fjernet, og uansett vil vi ha dem bort til sommeren, sier Kari-Anne Stuen som er daglig leder for spisestedet.

De merket noe omsetningsnedgang i september, men fram til da har forholdet vært som vanlig.

I Tollbuparken eller Stuenparken ved kiosken sto ett av de få krigsseilermonumentene i landet; «Hundevakta». Det er midlertidig lagt på lager.

– Vi foreslår at det blir satt opp igjen på plenen lenger ute på Skansekaia mellom mellageret og bygningen til havnevesenet, sier de.

  • Hva vil du se på veggene? Bruk kommentarfeltet under !

Utbygger på Skansekaia bør bruke dette gjerdet til å vise i teksk og bilder hva de holder på å bygge på kaia, sier Kåre Bratteberg (t.v.) og Per Rolland. Foto: Staale Wattø