Dette forteller Kaj Bang Westre i NMK holding. Det er de som har reist de to store bygningene på Nørve der mange maritime firma holder til.

– Når vi har fått nok leietakere og finansieringen er i orden, skal vi starte byggingen av den tredje NMK-bygningen som også blir formet som et skip, sier han.

Følg smp.no på Facebook

Fagskolebygg

Etter planen skal nybygget også inneholde en skole. Det vil si Møre og Romsdal tekniske fagskole som utdanner etterspurte folk til næringslivet på land og sjø.

NMK har tidligere kjøpt den gamle yrkesskolebygningen, og de har kjøpt det gamle bolig-huset som torsdag var halvveges revet. Det tar noen måneder å få godkjent riving av slike hus og å gjøre arbeidet.

Ved at alt dette er gjort, er det fortere å komme i gang når det er klart for neste trinn.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

14.000 kvadratmeter

Den tredje NMK-bygningen som skal komme blir på 14.000 kvadratmeter. De to bygningene som står der i dag er på 24.000 kvadratmeter til sammen.

I det huset som blir planlagt skal det delvis komme mer av den typen virksomhet som er i området i dag.

– I dag er virksomheten her innrettet på det maritime. I framtida skal vi satse mer på det marine, altså det som er nede i havet, sier Kaj Bang Westre.

Han sier at målet er å bli verdensledende på det marine også i tillegg til det maritime som har vakt stor oppmerksomhet. Det fjerde byggetrinnet blir et høyhus, men det er ikke konkrete byggeplaner for det i dag.