Til sammen tre personer ble brakt til sjukhus eller legevakt for behandling, etter en ulykke i Valderøytunnelen ved 14.40-tida fredag.

Politiet opplyser at foreløpig undersøkelser viser at utgangspunktet for ulykken var at en personbil fikk motorstopp. Politiet fikk opplysninger om at en kvinne fra denne bilen ble påkjørt av annen bil da hun skulle ta seg fram til en nødtelefonboks i tunnelen, som går mellom Valderøy og Ellingsøy ved Ålesund. Vitner forteller derimot at kvinnen hadde satt seg inn igjen i bilen da påkjørselen skjedde.

Fredag ettermiddag opplyser Helse Møre og Romsdal at ei kvinne har fått lette skader etter trafikkulykken i Valderøytunnelen.

Føreren av bilen som kjørte på kvinnen fikk beslaglagt førerkortet på stedet.

Alle nødetatene rykket ut, og begge Ålesundstunnelene ble stengt etter ulykken.

Forsinka fly

Det dannet seg naturlig nok køer i området etter ulykken, men ved 15.20-tida ble tunnelene åpnet med redusert kapasitet.

To ettermiddagsfly til Oslo fikk ny avgangstid. På høgtaleranlegget på Vigra ble det opplyst at grunnen til forsinkelsen er trafikkulykka og stengt tunnel. 16.30-flyet til Norwegian har fått ny tid klokka 17.00, og 16.35-flyet til SAS har fått ny tild 16.55.

Tunnelene åpne

Ifølge vegtrafikksentralen i Trondheim ble tunnelene stengt etter det de fikk melding om ulykken klokka 14.41. Like over klokka 16.30 ble tunnelene åpnet for normal trafikk.