Nå er Charlotte Gjerde fra Ålesund nominert til prisen «Norske helter». 7. desember sendes prisutdelingen på TVNorge. Da hedres hverdagsheltene i en storslagen prisutdeling i Oslo.

Gjerde driver Facebook-gruppa «Hjelpegruppe Ålesund og omegn» som har over 3.000 medlemmer .

– Dette ble en kjempesuksess ganske raskt. Jeg fikk et hav fra spørsmål fra folk som trengte hjelp. Absolutt all fritid har gått med siden det, sier Charlotte Gjerde til VG.

Engasjement

Her er det ingen dørterskel: Folk kontakter Charlotte og forteller hva de mangler – møbler, TV, barneseng, mat eller hva det skulle være – så etterlyser hun hva det skulle være behov for i hjelpegruppen.

– Folk i denne byen har vist et vanvittig engasjement. Aldri har jeg måtte fortelle noen at jeg ikke fikk tak i hva de trengte. Det har vært mest etterspørsel etter mat og klær. Flere givere som har fått lov å dra hjem til vanskeligstilte familier, har også blitt faste hjelpere for dem. Så her mangler det ikke på vilje og godhet! forsikrer hun ovenfor VG.

Julefeiring

Nå har Charlotte enda et prosjekt på gang, hun skal nemlig lage julefeiring for ensomme på julaften.

– Jeg fikk til et samarbeid med Ålesund Frivilligsentral og får bruke deres store lokale til nettopp denne feiringen. Veldig raskt hadde mange store bedrifter blitt med på opplegget og donerer nå alt jeg trenger av mat, drikkevarer og pynt til dette. Så nå er alt på plass og plakater er hengt opp. Flere personer og barnefamilier har meldt seg på. Mange håper på å bli kjent med folk, da nettverket deres er lite. Så dette blir koselig, sier Gjerde til avisa.