Blant annet kom konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven med kritikk av flyplassen i sommer. Han mente det manglet skilt med informasjon på engelsk, og at de som skulle vente på bussen til hurtigbåten måtte stå ute i all slags vær, uten noe tak over hodet.

– Det er dårlig merking og informasjon om hvordan du skal komme deg til hurtigbåten. Og det er lite på engelsk. Dette er flyplassen nødt til å gjøre noe med. Når en så har funnet fram til holdeplassen for bussen som går til hurtigbåtkaia på Valderøya, oppstår problem nummer to. Der må du stå i regnet. Nå når det har vært så fint vær, er dette glemt, men i regn og ruskevær må du stå ute. Dette er dårlig og unødvendig, sa Rasmussen til Sunnmørsposten.

– Vi tar alle slike henvendelser på alvor, og har nå fått nye skilt på engelsk som viser veg til flybussen både til sentrum/Moa og hurtigbåt, sier flyplassjef Tor Hånde.I tillegg har de fått opp venteskur ved avgangsplassen for flybuss til hurtigbåten.

– Vi håper disse tiltakene vil være med på å gjøre publikum mer fornøyde, sier Hånde.

Hvilke andre forbedringer ønsker du deg på flyplassen? Si din mening!

Andre tiltak

Hånde sier at det er gjort flere nye endringer på flyplassen, nærmest i det stille.

– Det har lenge vært etterlyst et serveringstilbud til de som oppholder seg utenfor sikkerhetskontrollen. Vi har nå fått en stor kiosk like ved ankomstområdet, som serverer både mat, drikke og lesestoff, sier Hånde.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Innsjekkingsområdet er også endret.

– Her har vi nå fått flere innsjekkingsbåser der folk selv kan skanne bagasjen sin og sende den av gårde. Det har vært tendenser til kø der på de mest travle tidspunktene, men ved å gjøre slusene smalere, har vi nå flere punkt som har redusert køene betraktelig, sier Hånde.

Også på utland er det gjort forandringer

.– Egne dametoaletter ved ankomst har vært etterlyst, og de er nå på plass. Ved gatene har vi nå fått automatisk innsjekk, slik at preboarding-plassen er blitt frigitt, og venteområdene er blitt større. Innsjekkingen er nå mye smidigere, sier Hånde.

Ny terminal

Men enda større forandringer er på gang. I månedsskiftet februar/mars åpner en helt nytt terminalpåbygg på 2.000 kvadratmeter.

– Nye serveringssteder og kosemtikkutsalg kommer på plass. Sikkerhetskontrollen vil bli ombygd og flytta dit kafeteriaen er i dag. Dette arbeidet vil være ferdig til 1. juni, så det blir en overgangsfase i sikkerhetskontrollen en periode. Men når alt står ferdig blir det en mye romsligere flyplass, sier Hånde.

Hvilke andre forbedringer ønsker du deg på flyplassen? Si din mening!