Det er mandag formiddag, og i varmtvannsbassenget på Moa er en gruppe mennesker i full gang med treninga. De har alle ulike fysiske plager, og har funnet en treningsform som for de fleste av dem betyr bedre livskvalitet .

Dobling

Nå kan det bli dobbelt så dyrt å leie bassenget den timen treninga foregår. Vedtar politikerne dette, kan det velte hele tilbudet, frykter brukerne.

– Vi har skrevet et brev som vi sender til formannskapet og rådmannen, forteller Cecilie Iserni.

– Og her skriver vi under alle mann. Ingen tvil om det, forsikrer Arnstein Hansen, Einar Grindvik og Roger Pettersen etter at treninga under kyndig instruksjon av fysioterapeut Hildegrunn Eikrem er over.

Følg smp.no på Facebook

– Dårlig samfunnsøkonomi

Tre fysioterapeuter har avtale med kommunen om å drive dette treningstilbudet.

– Vi skjønner jo at de ikke kan drive med tap, og at de må vurdere om de kan fortsette når kommunen skrur opp leieprisene med hundre prosent, sier Arnstein Hansen.

Vår klare oppfordring til politikerne er at de setter en tjukk strek over en så stor økning, og heller ser på hva samfunnet sparer på at vi får trene i bassenget.

– For det er noe som kalles samfunnsøkonomi oppe i dette, slår Einar Grindvik fast. Hvis et slikt treningstilbud gjør at folk kan holde det gående uten å «belaste» kommunen for atskillig dyrere tilbud, kan det vel ikke være noen tvil om at vi må få beholde treninga i vann.

– Livsviktig

– For enkelte er det bare vanntrening som fungerer. De har rett og slett for dårlig muskulatur til å trene på andre måter, forklarer Grindvik.

– Livsviktig for meg dette, sier en kvinne med MS som også skriver under på brevet.

– Dette holder sjukdommen min i sjakk, sier en annen: – Legene på Rikshospitalet mente at jeg ville komme til å sitte i rullestol, men jeg er jo oppegående fortsatt, sier Arnstein Hansen.

Men uten treninga i vann, ville nok legene ha fått rett.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Ventelister

Hver uke er det 80 personer som får tilbud om trening i bassenget med fysioterapeut. Alle etter henvisning fra lege.

– Og vi vet at det står mange på venteliste. Nå setter vi vår lit til at politikerne ser at dette er noe kommunen må ta seg råd til, sier Cecilie Iserni.

– Det er ikke noe vanlig trimparti dette her. Vi snakker om livsviktig behandling, slår Arnstein Hansen fast.

<strong>Protestbrev:</strong> Cecilie Iserni tok initiativet til å skrive til politikerne med bønn om å ikke legge på leieprisene i bassenget på Moa. Arnstein Hansen, Einar Grindvik og Roger Pettersen skriver gjerne under.