Det var bystyrekollega Børge Wiik som gikk på talerstolen og kom med harde karakteristikker av mangeårig bystyrerepresentant Knut Anders Oskarsson under Høyres nominasjonsmøte onsdag kveld.

– Oskarsson har bidratt til dårlig klima i bystyregruppa fra dag en. Han har kommet med personangrep på kollegaer fra talerstolen i bystyret, og hengt ut de unge i gruppa gjennom å kalle de for «russ». Når nominasjonslista var klar, rakket han ned på kandidatene og brukte Sunnmørsposten til å framheve sin egen person, derfor vil jeg ha han strøket fra Høyres bystyreliste, sa Wiik.

Trist og leit

Oskarsson var foreslått på 24. plass på lista, og tapte under møtet to kampvoteringer for å komme opp på prioritert plass blant de 10 første.

Flere at de tilstedeværende på møtet mente kritikken mot Oskarsson var «horribel» og truet med å melde seg ut av partiet dersom Oskarsson ble fjernet, men Wiiks forslag falt med 23 mot 29 stemmer.

– Jeg tåler å tape de to kampvoteringene, men det som skjedde etterpå var en surrealistisk opplevelse. Det var leit å bli utsatt for et styrt bakholdsangrep, og jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i det Wiik sier. Jeg vet ikke hvorfor dette skjer, men ungdommen i Høyre er tydeligvis hårsåre fordi jeg stemmer imot alle brennevinsbevillinger, nær sagt på enhver kaikant, sier Oskarsson.

Han synes det er rart at folk i Ålesund Høyre mener han redigerer Sunnmørsposten.

– Jeg trodde det var Hanna Relling Berg, sier Oskarsson, som vil kjempe videre for bystyreplass.

– Nå er det opp til folket å avgjøre, og jeg har mange venner, og jeg tror de ble enda flere etter dagens møte, sier han.

Ellers ble det små forandringer på Høyres liste. Monica Molvær rykket fra fjerde- til tredjeplass og byttet dermed plass med Britt Flem. Nominasjonsmøtet vedtok også å kumulere de fire første, ordførerkandidat Tvedt, Edvard Devold, Molvær og Flem.