I 2005 var det 608.000 terminalpassasjerer ved Ålesund lufthavn, Vigra, i inneværende år er tallet kommet opp i 1,1 millioner terminalpassasjerer. Og mens det i 2005 bare var 42.000 utlandspassasjerer, er tallet i år kommet opp i 310.000.

Dette er tall som Bjarne Haagensen, leder for Utviklingsforumet for Ålesund lufthavn, presenterte under Vigra Konferansen i Ålesund torsdag.

Går med overskudd

– Det har vært en formidabel utvikling på Ålesund lufthavn når det gjelder flytilbud. Det har vært gjort store investeringer, men flyplassen går også med store overskudd – og som den eneste i Møre og Romsdal. Det er vi stolt av, sa Haagensen.

Det er nå tre direkteruter innenlands (Bergen, Oslo og Trondheim) og åtte direkteruter utenlands (Amsterdam, Alicante, Las Palmas, London, København, Gdansk, Vilnius og Riga. I tillegg kommer ni charterreisemål.

Satser og investerer

Ifølge konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, er det bare sju av de 46 flyplassene i Norge som går med overskudd.

– Flyplassen på Vigra er godt drevet og har en kraft i markedet som mange andre ikke har. Vi skal gjøre det vi kan for å gjøre flyplassen attraktiv, og vi investerer nå store beløp på Vigra. Blant annet vil utvidelsen av avgangshallen gi et løft, og når den står ferdig vil dere vært godt fornøyd, sa Dag Falk-Petersen.

Det nye terminalpåbygget på 2.000 kvadratmeter vil åpne i månedsskiftet februar/mars og påbygget vil stå fullstendig ferdig i juni til neste år. Der vil også bli serveringssteder, handel og plass til mingling.