Dette opplyser adm. direktør Roar Salen i Ålesund parkering.

Tar opp 30 plasser hver dag

– Spesielt de siste to månedene har antallet elbiler økt. Så langt tar disse bilene 30 plasser i sentrum hver dag som de ikke betaler for.

Parkeringsvaktene teller to-tre ganger for dagen hvor mange biler som står gratis på fire steder i sentrum.

Det er på Utstillingsplassen, Sankten, Skateflua og Hjelsetgården på nordsiden av sentrum. Til sammen bruker disse bilene 30 langtidsplasser gratis for dagen.

– På Sankten har vi talt 26 biler til sammen på det meste. Det er nesten halvparten av de 62 plassene, forteller han.

– Blir fort penger av det

Det koster 150 kroner dagen å leie en slik parkeringsplass for å stå en hel dag. Med 30 biler som ikke betaler sine 150 kroner, blir det samlede tapet for parkeringsselskapet 4.500 kroner hver dag seks dager i uka.

– Når man ganger dette med antall uker blir det fort penger av det.

Butikkene i sentrum merket fall i salget på grunn av at kunder ikke finner parkeringsplass. Derfor er det opprettet fem-seks to timers plasser på sørsiden av Sankten for butikkundene.

Ordningen med gratis bompassering, gratis parkering og gratis på ferjene ble innført for å øke salget av elbiler. Denne politikken er så vellykket at det snart er 50.000 elbiler i landet.

Parkeringshusene har ikke problemet med gratis for elbilene, for der er det bompassering der alle må betale for å slippe igjennom.

– Hva synes du om dette?

– Loven er slik. Det er et gode elbilene har fått. Det er ikke opprettet noen kompensering for oss som taper inntekter, sier Roar Salen i Ålesund parkering.

De har forresten kjøpt elbil selv som de bruker til å kjøre rundt i sentrum med. Det er ikke for å spare penger på parkering, men for å redusere lokal luftforurensning.

Følg smp.no på Facebook