Pat og Keith Duncan står på Stornespiren og nyter julemusikken fra Hatlehol skolekorps. De er to av 800 passasjerene med «Black Watch» som drar nordover kysten på leting etter nordlyset.

De to engelske turistene fra London-området, begynner ganske fort å snakke om nordlyset. Det er det de ønsker å se, men de sier at nordlys er ikke helt uvanlig i Skottland heller der de har etternavnet sitt fra.

– Å bli møtt med julemusikk er en kjekk overrasking, sier de to, som ikke har vært i Norge før. Båten kommer fra Haugesund der de var i kirka.

– Vi var ikke så mange der. Samlingen i kirka var for dårlig kunngjort, sier de.

Setter kursen nordover

Turistbåten «Black Watch» kom til kai i nitida tirsdag og de ble liggende til klokka 17 da kursen ble satt nordover. Passasjerene ble tatt imot med gløgg og vafler på kaia, og nisseorkesteret spilte mellom 12 og ett.

Skipet er i Tromsø 1. juledag og julaften blir feiret i rom sjø.

– Alle vi snakket med var så glade for å bli mottatt på denne måten, sier Bente Saxon i reiselivslaget. Hun var fullt opptatt med å steike vafler og servere gløgg til turistene. Noen satt der og hørte hele konserten, og flere sa de vil komme igjen enten med cruiseskip eller Hurtigruten. Dette var en flott mottakelse. At Ålesund har anløp av cruiseskip lillejulaften er spesielt. Dette er grunnen til at de ville gjøre litt ekstra med dette skipet.

Black Watch» ved kai i Ålesund, nå drar båten nordover kysten på leting etter nordlyset.