Forrige uke tok Marita Nikholaisen og Siv Iren Tomren saken i egne hender. På morgenkvisten mandag fikk Nikholaisen et gledelig overraskelsesbesøk. UP tok turen for å snakke med barna om trafikk på skolevegen, og for å dele ut refleks til de som ikke hadde.

Les sak - se vido: Bekymret over nestenulykker

Mange barn uten refleks

Politioverbetjent Rune Huse, med makker Daniel Ludvigsen, registrerte at samtlige av barna som ble kjørt til skolen, gikk av på busstoppet, men at så og si ingen av dem hadde refleks.

– Det er trist å se så mange foreldre slippe barna sine refleksløse ut i trafikken. Spesielt med tanke på at de fortsatt må krysse vegen for å komme til skolen, sier han.

Overbetjenten håper foreldre som kjører barna til skolen vil bli mer obs på refleksbruken fra nå av.

Nikholaisen kan forteller at barna som går til skolen er flinke til å bruke refleks.

Skolevegen er viktig

Huse poengterer at det er svært viktig at alle følger nøye med langs skolevegen.

– Barn er uberegnelige og kan oppfatte situasjoner helt feil. Springer de ut i vegen kan det få fatale konsekvenser. Det er derfor viktig at bilister er årvåkne, sier han.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

For å forhindre at alvorlige ulykker inntreffer, oppfordrer han alle til å være varsomme i trafikken og kjøre forsvarlig.

Tommelen opp for UP

Beboere i området, med trafikkvakt Nikholaisen i spissen, var strålende fornøyd med visitten. Nikholaisen forteller at trafikken gikk mye bedre med synlig politi til stede. I løpet av UPs 45 minutter lange visitt, oppførte bilistene seg eksemplarisk.

– Det var ingen overtredelser, med unntak av én som kjørte på gult, sier politioverbetjenten.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Det samme kan han ikke si om den påfølgende kontrollen på Lerstad, hvor resultatet ble fem forenkla forelegg og 67 km/t den høyeste fartsovertredelsen.

Mer synlig politi

Huse forteller at UP dekker områder over hele fylket, og derfor ikke har kapasitet til å overvåke lyskrysset hver dag. Han legger til at politiet pleier å ha kontroller jevnt over ved mange skoler, men at det er en stund siden siste visitt ved Volsdalen.

– Forrige ukes oppslag i Sunnmørsposten ga oss en liten påminnelse, og vi tenkte det var på tide med en ny sjekk, sier overbetjenten.

Større engasjement

Nikholaisen forteller at trafikkomiteen på skolen har begynt å engasjere seg, og at de har sendt purrebrev til kommunen, politiet, samt vegvesenet.

Samtidig har de oppfordret alle foreldre til å melde seg inn i Facebook-gruppa Frivillige trafikkvakter ved Volsdalen skole. Siden gruppa ble opprettet før helga, har over 30 stykker meldt seg inn. Nikholaisen håper at flere foreldre vil ta initiativ og støtte opp, slik at de får trafikkvaktordningen til å gå rundt.

– Vi er mange foreldre, men altfor få frivillige, sier hun.

Bruker du refleks i mørketida? Bruk kommentarfeltet!