– Området der en nå planlegger opparbeidelse av trimpark og turløype fremstår som et restareal mellom CLS (Color Line Stadion) og Sjømannsvegen 10 som vanskelig kan utnyttes til bolig og som er uhensiktsmessig for næringsvirksomhet. Støykartleggingen viser at store deler av dette arealet er støyutsatt. Faktisk ligger størstedelen av arealet i rød eller gul sone, og er derfor uegnet til rekreasjonsformål.

Det mener mener kommuneoverlege Daniel Bengtsson i Ålesund, ifølge en høringsuttalelse om ULSMOs planer for høyblokkbebyggelse på Volsdalsneset.

Les også: – Ligner «sminka murmanske blokkmastodonter»Les også: Her mener de utsikten går tapt

«Plaster på såret»

Kommuneoverlegen synes og det er uheldig at en ikke regulerer neset i en felles plan, for å sikre bedre og mer hensiktsmessige løsninger og samordne arealer til lek, uteområder og øvrige friarealer.

Han anser planene om trimpark og turløype som et «plaster på såret» for massiv utbygging i et allerede miljøbelastet område. Ungdom og voksne kan ha nytte av området, men støy, tilgjengelighet og trafikksikkerhet taler imot å kunne akseptere området som erstatning for kvartalsleikeplass.

– Dermed oppfyller ikke planene kravene til tilstrekkelig lekeplassareal, påpeker kommuneoverlegen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Byggeperiode på opptil 6,5 år?

Kommuneoverlegen mener det ikke skal oppstå plager i ny bebyggelse på grunn av støyende aktivitet eller lys fra Color Line Stadion.

– Dersom slike problemer oppstår etter at boligene er tatt i bruk, viser dette at arealet ikke har vært egnet til den type bebyggelse som er valgt for området.

Teoretisk mener han byggeperioden kan strekke seg over 6,5 år, noe som vil kunne bli krevende for nærmiljøet.

<strong>HELSE:</strong> Daniel Berntsson er kommuneoverlege i Ålesund.