- He, he, det kom litt overraskende på meg også, sier daglig leder i Momentium, Ante Giskeødegård, når han skal kommentere det faktum at den nye byscenen "Terminalen" nå mest ser ut som det har vært utsatt for et bombenedslag.

Momentium, som står bak Terminalen, hadde i utgangspunktet bestemt seg for å heve taket en del i den gamle godsterminalen.

- Men like før jul så vi at det var like greit å rive hele taket i den vestre delen av bygningen, der scena blir liggende, sier Giskeødegård.

Høyt under taket

Dermed blir taket hele 2,2 meter høyere enn det var opprinnelig.

- Det blir ei fantastisk konsertscene, sjøl om dette fordyrer prosjektet vårt en del, sier Giskeødegård.

Den østre delen av lokalet, det barområdet blir liggende, er uberørt av takprosjektet.

- Der er vi godt i gang med oppussingen, sier han.

LES MER: VOKSER I HØYDEN

April

Terminalen skal åpne dørene torsdag 9. april, da CLMD står på scena. Dagen etter skal det holdes konsert med Highasakite, en konsert som er utsolgt for lenge siden.

- Vi har ikke noe valg, vi må bli ferdige til 9. april. Det blir beintøft, men entreprenøren, Ramsey Suleiman, har sagt han har full kontroll, og da tror vi sjølsagt på det, sier Giskeødegård.

Framtida

Ut i fra den nye sørsideplanen for Ålesund, er bygget der terminalen ligger vedtatt revet. Dette håper Momentium at de kan utsette lengst mulig.

- I verste fall må vi rive bygget, men dette ligger jo langt fram i tid. Da må vi i tilfelle finne et tilsvarende lokale på sørsida å drive det videre i. Men vi håper sjølsagt at det vi skal lage her, skal få bli stående også på den nye sørsida, at vi på en måte går i bresjen for det som vil komme, sier Giskeødegård.

Den nye Termianlen vil ha kostet mellom fem og seks millioner kroner når den er ferdigstillt.