For inneværende år ser det ut til å bli enda bedre, ifølge daglig leder Karl Inge Slotsvik.

Bedrifta er eid av et sveitsisk konsern og har derfor avvikende regnskaps år. Det betyr at fjorårets regnskapsår strakk seg fra 1. juli 2013 til 30. juni 2014. Tilsvarende vil resultatet være klart for inneværende regnskapsår den 30. juni 2015.

La om strategien

Slotsvik  forklarer framgangen med at de la om strategien for noen år siden til å jobbe mer direkte mot kundene. I utgangspunktet var Kina et viktig marked. Men fredspris-problematikk ble som kjent vanskelig for kineserne og Ellingsøy-bedrifta vendte seg til nye markeder i Sørøst-Asia, til land som Thailand, Malaysia, Indonesia og Vietnam. Det lønte seg. Resultatet er økt salg av de marine ingrediensproduktene fra Ellingsøya.

Det andre som har virket inn, er at virksomheten har kjørt en del prosjekt. Blant annet fikk de i 2009 noen milllioner gjennom Forskningsrådets FUGE program der de skulle lage nye smaksvarianter. Dette ga virksomheten uvurderlig drahjelp.

- Men det er også viktig for oss å samarbeide inn mot råstoffleverandører og delta i prosjekter med dem, sier Slotsvik og nevner at de er med i Promacs tareprosjekt, den marine klyngen LEGASEA og i et prosjekt sammen med fiskebåtrederiet Roaldnes.

Nær råstoffet

Den direkte kontakten til kunden i kombinasjon med produktkunnskap har vist seg å være avgjørende.

-  Det er viktig å få så god kvalitet på biråstoffet som mulig. Det hadde vært vanskelig å få til om vi hadde vært lokalisert i Geneve, påpeker Slotsvik.

At råstoffet er bærekraftig og naturlig er en trend som bare blir sterkere og sterkere. - Vi vil være med og utnytte det som kommer fra havet på en ny måte. Vi kan ikke tukle med kvaliteten og renonsere på den, sier Slotsvik og mener det har vært nok skandaler rundt om i verden når det gjelder bruk av råstoff. I dag er det sterke krav til dokumentasjon på dette området.

35 årsverk

- Vi synes vi er på rett plass. Det synes også konsernet som eier oss som er villig til å investere. For inneværende år blir det investert for rundt 10 millioner kroner for å forbedre og automatisere eksisterende produksjonslinje.Vi gjør hele tiden forbedringer, sier Slotsvik.

Firmenich Bjørge Biomarin har 35 årsverk. Slotsvik har som mål å holda tallet på ansatte stabilt.