Han avviser at innbyggerne i Skodje har byskrekk.

– Nei, tvert om. Spør du de under 30 år, vet de knapt at det står et kommunevåpenskilt i Brusdalen. De hadde sikkert ikke lagt merke til om det ble flytta til Ørskogfjellet. Det er det bare vi over 50 som legger merke til, sier han og minner om at Skodje var del av en storkommune sammen med Ørskog og Stordal fram til syttitallet.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Møter

Haukeberg var ikke til stede på møtet på Gomerhuset tirsdag, da kommunene Ørskog og Skodje inviterte representanter fra kommunene Haram, Vestnes, Stordal og Norddal til å drøfte landkommunekonstellasjonen.

– Det ble ikke konkludert, sier Haukeberg.

Da var blant annet Skodje kommune invitert til å være med i en utredningsgruppe. Haukeberg mener det bør utredes minst to alternativer om hvem Skodje bør slå seg sammen med i fremtiden, aller helst tre-fire.

Les også: Vil greie seg uten byen

Ingen konklusjon før ferien

– Vi har hatt en dialog om dette i kommunestyret og det er lagt en framdriftsplan der en skal diskutere og modulere alternativer fram til ferien. Til høsten og utover vinteren skal en peke ut retningen.

Les også: - Minner meg om da vi reiste til byen i knebukser og ble mobbaLes også: Kan sette bypakken i fareLes også: Arrogant, nedlatende og grovt sjikanerendeLes også: - Lenge siden du var i byen Sve?Les også: - Gløym bypakke i Ålesund

Det blir ingen konklusjon før ferien, understreker han og sier at Arbeiderpartiet går inn i dette arbeidet med et åpent sinn.

– Det er litt uheldig at noen allerede har lagt altfor klare føringer om hvordan dette skal skje, sier han.

– Hva sikter du til?

– Enkelte i kommunen har allerede sagt at de ikke vil gå inn i samarbeid med for eksempel Ålesund, sier han.

Haukeberg mener spørsmålet om kommunesammenslåing vil skape interesse for valgkampen til høsten og høyne deltakelsen i lokaldebatten.