Høsten 2013 var det en gjeng gutter ved Blindheim ungdomsskole som ikke var fornøyd med at det ikke ble arrangert LAN i kommunen. Nå to år etter er det de som står i bresjen for at at ungdommen kan få oppleve og bli med på BlindheimsLAN. Denne helgen har rundt 100 ungdommer funnet veien til lokalene der det er satt opp et lokalt nettverk med svært høy fart på internettforbindelsen.

Rundt i aulaen på Blindheim ungdomsskole sitter guttene, for de er stort sett det, og spiller favorittspillene sine. De spiller på konsoller som Playstation og Xbox, men hovedtyngden bruker pc.

Konkurranser

De konkurrerer mot hverandre, og det er status å vinne. LAN-et har tre spill som det er oppsatt konkurranse i. Det er Fifa, League of Legends og Counterstrike. Morten Sandtorv sitter og spiller sistnevnte spill.

- Jeg spiller fordi jeg vil vinne, både konkurransen og pengepremien. Det er sosialt, og så kan jeg spise mye godteri. Dessuten er det bra å være lenge våken.

På spørsmål om hvorfor det ikke er jenter på LAN svarer Morten kontant.

- De spiller ikke, det er en gutteting.

Vi klarer likevel å finne et par jenter borte ved vinduet. Therese Kjøl og Amanda Karlsson er innom for å være en del av det sosiale miljøet.

- Vi har betalt for å være her, men vi valgte og ikke overnatte. Det er mange andre ting som skjer i helga, men vi måtte innom en tur, sier Therese. Vi spiller ikke til vanlig, bare på mobilen, men vi ville være her for det er morsomt og sosialt, sier de.

Veldedig formål

Det spesielle med dette LAN-et er at overskuddet går til et veldedig formål. Guttegjengen synes at det er en god ting at det de driver med kan gagne andre.

- Dette kan være med å gi en annen type verdi til de som er med å spille, sier Preben Dimmen. Han er en av de mest aktive i crewet som drifter arrangementet. I år er det Camillastiftelsen som skal få det som er til overs etter at premier er betalt ut.

En annen effekt som guttene er opptatt av er at dette kan binde skolen og den verdenen som guttene er i tettere sammen.

- Selv om vi har gått ut av denne skolen kommer vi tilbake for å gi elevene dette. Dette er det femte LAN-et, og det er nok ikke det siste, avslutter Dimmen.