I følge undervisningsinspektør Stig Johansen, er Spjelkavik barneskole sin visjon er at skoleplassen skal være som et «lunsjbord», der elevene selv skal få velge fritt. Den nyeste retten på bordet er et turnbasseng.

Johansen forteller at elevene gleda seg til turnbassenget skulle åpne helt siden gravemaskinene kom første dagen.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Klatretauet er favoritten

Tredjeklassingen Simen Iversen Hals som klarer å klatre helt til toppen av klatretauet sier at det er hans favorittaktivitet. Han synes at alle skoler burde ha like bra uteområde som Spjelkavik.

– Langsiktig planlegging og godt samarbeid, svarer inspektør Stig Johansen på spørsmål om hva Spjelkavik barneskole har skjønt som mange andre skoler ikke har.

Han viser til et stort kart over uteområdet på skolen, der skolen, elevråd og foreldreutvalg sammen har blitt enige om hva de vil ha.

– Slik blir det aldri noe spørsmål om hva vi skal prioritere og hvordan vi skal få det til. Vi planlegger langt fram i tid, sier han.

Spillemidler

Turnbassenget blei åpna for elevene forrige mandag, og er et lekeområde fullstappa med turnapparater som barna kan svinge seg i.

Det har kosta 1,2 millioner kroner, og midler til dette har de fått fra tilskudd fra spillemidler, i tillegg til at FAU på skolen har vært flittige med både å søke om midler der de har hatt sjansen og gjort mye dugnadsarbeid.

– Alle har gjort en helt sinnssyk jobb, sier Stig Johansen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Han understreker at dette er noe de har jobba lenge for, og at det ikke er gjort over natta.

Aktivitet for alle

Elevene som bruker middtimen på å balansere, klatre og svinge seg synes det er vanskelig å svare på hva de liker aller best å gjøre ute på skolen. Kanskje ikke så rart, da turnområdet bare er siste tilskudd i en rekke aktivitetsområder på skoleplassen.

Spjelkavik kan blant andre ting tilby en danseplattform, skateramper og joggeløype.

– Vi vil ikke at aktivitet kun skal være for dem som liker fotball og håndball. Målet er at alle elevene skal være aktive, sier Johansen.