Sindre Nakken vil vite hvorfor Ålesund kommune ikke var representert på Hafast-konferansen tirsdag.

Ap-representanten kommer til å stille ordføreren spørsmål om dette i bystyrets spørretime torsdag. Nakken viser til at Sunnmørsposten meldte at det vakte en viss oppsikt at ingen fra Ålesund kommune stilte på konferansen som samlet mye folk både fra næringsliv, politikk og vegmyndighetene.

Uheldig

Nakken spør hva ordføreren vil gjøre for å unngå slike uheldige oppslag i media framover, og hva han vil gjøre for å sørge for at kommunen er til stede på de strategisk viktige møteplassene. Han vil også vite om ordføreren er enig i at det er uheldig når Ålesund verken er politisk eller administrativt representert på så viktige møteplasser.

Les også: Risikerer å vente 15.000 timar på ferjekaia

Sindre Nakken viser til avisas referat av Gunvor Ulsteins oppsummering av konferansen der hun  ba alle om å samle seg om å bygge Ålesundsregionen så sterk at man ikke bare blir en randsone til Bergen og Trondheim.

Sjuke

– Akkurat dette temaet hadde vi politisk verksted på i Byutviklings- og miljøkomiteen i fjor i forbindelse med ny kommuneplan, sier Sindre Nakken.

Sunnmørspostens leder: Må stå sammen om Hafast

Sunnmørsposten tok kontakt både med  ordfører Bjørn Tømmerdal og varaordfører Geir Stenseth mens konferansen pågikk med spørsmål om hvorfor Ålesund ikke var representert. Ordføreren hadde sykdomsforfall, mens varaordføreren var på møte i fylkets regional- og næringsutvalg.

<strong>Handler om kjøreregler:</strong> Sindre Nakken (Ap). Arkivfoto: Staale Wattø