- Jeg er ikke negativ til sørsida, men realistisk. Tomtene vil bli svindyre, 25 mål skal bygges ut i sjøen, og per i dag er det kun fylkeskommunen med nytt skolebygg som er på plass, sier Stenseth.

Varaordføreren tror det vil ta 30-50 år å få på plass de 130.000 kvadrat som skal bygges ut på Sørsida.

- Brosundtunnell tror jeg vi kan se langt etter, når jeg ser alt som står foran i køa. De private utbyggerne som var interessert i Sørsida for en sju-åtte år siden, er i dag i gang med å bygge på nordsida, og ingen nye firma er på veg til byen, sier Stenseth.

Ros

Ellers bar debatten preg av mye ros til kommunens planavdeling for den jobben som er gjort med sørsida.

- Spesielt glad er jeg for at de har tatt hensyn til behovene Ålesund havn har, sa Svein Tømmerdal (H).

Han fikk støtte av Høyres ordførerkandidat Øystein Tvedt.

- Det er store, flotte, spenstige og ambisiøse planer, men nå starter arbeidet med å gjøre planene til virkelighet, og det blir en virkelig stor jobb, sier Tvedt.

Boliger

Krfs Tore Johan Øvstebø var opptatt av å bevare boligdelen på Sørsida.

- Det er lagt opp til 34.000 kvadrat med boliger, og det må vi få til. Det gir et levende bysentrum med 1.500-2.000 nye beboere i sentrum. Når vi også tenker på Kvennaneset, betyr det spennende tider for sentrum, mener Øvstebø.

Dronning Sonjas plass ble også heftig diskutert, men et fellesforslag fra Venstre og Knut Fylling (Frp) om å vedta at plassen skal brukes som leikeplass og friområdet, falt mot 10 stemmer.

Varaordfører Geir Stenseth (Frp)