Under ekstraordinær generalforsamling i Ålesund Boligbyggelag (ÅBO) tirsdag kveld ble det med solid flertall beslutta å fusjonere med OBOS. Ei endelig beslutning kan skje under OBOS si generalforsamling 20. april.

Generalforsamlinga i ÅBO gjorde 3. juni 2014 et enstemmig vedtak om å gi styret fullmakt til å gå videre med forhandlinger om vilkårene for en mulig fusjon med OBOS.

I prosessen har det vært fokusert på hva som gir de beste mulighetene for økt boligbygging på Sunnmøre.

Styrke Ålesund

– Det er tid for å ta enda et skritt opp og fram. Vi vil gjøre vårt ytterste for å utvikle oss videre til beste for våre kunder og medlemmer. OBOS oppfatter vårt område som spennende. Målet er å skape vekst på Sunnmøre og bidra til å styrke Ålesunds posisjon som regionsenter i Møre og Romsdal, sier adm.dir. Finn Dyb-Sandnes.

Til Smp.no sier Dyb-Sandnes at en fusjon med OBOS vil styrke tilgangen til kapital.

– Det er ikke i tvil om at det særlig er kapital som er hindringa for utbygging for et lite boligbyggelag som ÅBO.

– Ved å bli en del av OBOS kan vi også bli en del av et kompetansemiljø, og vi får del i systemer for administrasjon og forvaltning, sier Dyb-Sandnes.

På den ekstraordinære generalforsamlinga tirsdag holdt konsernsjef i OBOS, Martin Mæland, ei orientering om OBOS, og Geir Tore Hjelle, styreleder i ÅBO, orienterte om styrets utredning og konklusjon.