– Vi kjøpte tomta i 2008 og ønsket i utgangspunktet å sette opp et næringsbygg, sier Nils Eirik Wenaas i Wenaas Kapital.

Markedet

Nå ser det ut til at markedet for næringsbygg i Ålesund begynner å bli mettet.

– Derimot tror vi at boliger midt i Moa «sentrum» vil være attraktivt, og vi setter nå i gang prosessen med å omregulere til boliger fra andre etasje og opp, sier Wenaas.

Ulik størrelse

Tomta som ligger vest for Helsehuset, er på tre og et halvt mål.

– Planprosessen har jo bare så vidt kommet i gang, og det er på langt nær klart hvordan prosjektet blir til slutt. Men vi ser for oss at det kan bli mellom 70 og 90 leiligheter av ulik størrelse, sier Johnny Bakken i FG Eiendom som samarbeider med Wenaas om Moa-boligene.

Arkitektfirmaet Kibsgaard-Petersen AS har fått oppdraget med å lage reguleringsplanen og utforme boligprosjektet.

Fortetting

– Fortetting langs kollektivtraseene er et ønske fra politikere og planleggere i Ålesund, og så langt har vi i hvert fall fått positive signaler fra de sistnevnte. Så håper vi også at politikerne liker de nye planene for tomta, sier sivilarkitekt Ola Kibsgaard-Petersen.

Han sier at Moa i dag har muligheten til å utvikle seg til en mer fullverdig by.

– Men det er viktig at det også bor folk her som kan skape liv og aktivitet etter at butikkene stenger.

– Vi har utviklet lignende prosjekter blant annet i Sandvika i Bærum der leiligheter nært de store handlesentrene har blitt veldig attraktive, sier Johnny Bakken i FG Eiendom som samarbeider med Wenaas om den videre utviklingen av tomta.

– Hva slags leiligeheter planlegger dere?

– Vi tenker oss at vi skal sette opp leilighetsbygg på fem-seks etasjer - hovedsakelig med treroms leiligheter med store terrasser og heis rett fra parkeringskjelleren. Og gode uteområder selvsagt, forsikrer Bakken.Hvis alt går slik utbyggerne håper, kan salget av leilighetene på Moa starte på nyåret i 2016.