Det får Sunnmørsposten bekreftet av overingeniør Gitte Beiermann i Statens vegevesen.

En rekke folk på Ellingsøya har tatt til orde for å få nedsatt fartsgrense fra 80 til 60 kilometer i timen på fylkesvei 107 fra krysset ved tunnelene til rundkjøringen ved Hovlia.

Sist ut var lokalpolitikerne May-Britt Skorgevik (Ap) og Gunnar Hoel (Tverrpolitisk liste). Også bydelsutvalget har kommet fram til samme konklusjon, altså at farten må ned.

Les også: Frykter flere ulykker

Les også: Fryktar alvorlege ulukker skal skje

Ikke endringer

Nå avfeier Statens vegvesen kravet.

– Saken ble vurdert senest i 2010. Da hadde vi en stor gjennomgang, og det er ikke grunn til å komme fram til en ny konklusjon, bekrefter Beiermann i Statens vegvesen.

Det har vært trafikkøkning, men avgjørende faktorer som antall avkjørsler, bebyggelse, gang- og sykkelstier og lignende har ikke endret seg vesentlig, forklarer overingeniøren.

– Vi vurderer det slik at boligøkningen knytter seg til eksisterende avkjørsler. Det er også stilt strenge krav til kommunen i forbindelse med reguleringsplaner for boliger, sier Beiermann, og legger til at det har vært lite ulykker over flere år på den aktuelle strekningen.

Les også: – På tide å sette ned fartsgrensaLes også: To til legevakt etter påkjørsel bakfra

Forståelse

Aksjonistene på Ellingsøya ønsket også fotgjengerovergang mellom busstoppene ved avkjøringen til skolen.

Det blir det heller ikke noe av, siden man da eventuelt måtte hatt en enda lavere fartsgrense.

– Vi har stor forståelse for ønskene, men vi har klare retningslinjer vi må forholde oss til. Alle saker vi får inn skal behandles, men det har altså ikke skjedd vesentlige endringer siden forrige behandling, bekrefter Beiermann.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Ulykker

Det må altså være en høyere ulykkesfrekvens for at fartsgrensene skal bli satt ned.

Torsdag i forrige uke skjedde det en alvorlig ulykke på strekningen. Årsaken er foreløpig ikke klar. Det var også en annen ulykke ikke langt unna i mars.

– Vi får ta dette opp i bydelsutvalget, og så sende et nytt brev. Vi får også avvente hvordan Ålesund kommune reagerer, er reaksjonen fra Gunnar Hoel (Tverrpolitisk liste) på Ellingsøya.

Gjør som over 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

<strong>VIL HA 60-SONE:</strong> Gunnar Hoel representerer Tverrpolitisk liste.