Britt Leira Heimdal er ansatt som ny rektor ved Hatlane skole i Ålesund. 42-åringen som er oppvokst i Skarbøvika gleder seg til å ta fatt i sin nye jobb.

Etter tre år som Hessa-rektor skulle en kanskje tro at hun var lei av nedslitte skolebygg og plassproblemer - og at det er grunnen til at hun bytter jobb til Hatlane som stod ferdig så seint som i 2013.

Men slik er det ikke forsikrer hun.

Spesialavdeling lokket

I stedet er det spesialavdelingen og Hatlane sin status som en såkalte forsterka skole, som lokker.

– Det er klart at rent bygningsmessig er det som natt og dag, men det har ikke påvirka avgjørelsen. Det handler mer om at Hatlane framstår som en skole med god kompetanse for barn med spesielle behov, som er godt rusta for å legge til rette for fleksible pedagogiske løsninger, forteller hun.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Engasjementet til fordel for elever som strever med ulike utfordringer går som en rød tråd gjennom karrieren hennes, selv om Heimdal påpeker at hun skal være rektor for alle de rundt 460 elevene ved Hatlane.

Variert bakgrunn

Tidligere har 42-åringen vært leder for en spesialavdeling ved en skole i Porsgrunn, i tillegg til at hun har vært avdelingsleder i barne- og ungdomspsykiatrien ved sjukehuset i Telemark.

– Sammen med de andre som jobber der, vil jeg gjerne være med å videreutvikle skolen, slik at flere i kommunen også kan dra nytte av kunnskapen personalet har. Så mange som mulig bør inkluderes, med undervisning i ulikt tempo og med ulik tilrettelegging, sier hun.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– I hvilken grad er det rom for slikt i Ålesund-skolene med dagens økonomiske rammer?

– Ressursene er knappe, så vi har lite spillerom når det gjelder bemanning og kursing - men vi har mange gode ressurser internt i skolene som kan brukes.  Kanskje kan erfaringsutvekslingen bli bedre, men det handler om at alle elever er forskjellige og at de møtes med forståelse for at de har ulike behov i skolehverdagen, sier hun.