Ifølge en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet kommer helseminister Bent Høie (H) tirsdag 28. april til Ålesund.

Her skal han blant annet besøke Ålesund sjukehus hvor det blir møte med ledelsen, foretaksverneombud og de tillitsvalgte i helseforetaket. Møtet vil bli lukket for offentligheten.

Legene i Ålesund har nylig hatt et oppklaringsmøte med helsedirektørene både regionalt og lokalt for å avklare sjukehusets framtid. Under dette møtet ble lovnaden om at Ålesund fortsatt skal være mest differensiert i fylket gjentatt. Det har vært stor usikkerhet rundt om det blir tap av viktige funksjoner til det nye sjukehuset som skal bygges i Nordmøre og Romsdal.

Høie skal også få innblikk i arbeidet til et akutt hjemmebehandlingsteam under besøket. Dette er et tilbud for å gripe minst mulig inn i pasientenes daglige liv, og har gode resultat. Omtrent halvparten av pasientene som får denne tjenesten unngår innleggelse i institusjon, står det i pressemeldingen.

Statsråden skal også delta på "Hopp for hjertet"-arrangementet på Blindheim barneskole og møte personer med tidlig demens på Sunnmøre museum. Ifølge programmet går turen også innom Møre og Romsdal utviklingssenter og Medi3.