Oppdatering: St. Olavs Hospital i Trondheim opplyser klokka 21.12 at mannen nå har status som stabil, men at han behandles for alvorlige skader ved intensivavdelingen.

Fredag ettermiddag falt en mann rundt åtte meter fra et stillas under arbeid ved Skansekaia i Ålesund. Ifølge Helse Møre og Romsdal er vedkommende overflyttet til St. Olavs hospital i Trondheim med svært alvorlige skader.

Les også: Falt åtte meter fra stillas

Ifølge operasjonsleder Per Åge Ferstad ved Sunnmøre politidistrikt har stillaset den skadde sto på trolig rullet.

– Det ene hjulet har trillet ned i et hull og stillaset veltet. Beregninger på stedet tilsier et fall på åtte meter, opplyste Ferstad til smp.no klokka 15.32.

Politiet har gjort undersøkelser på skadestedet, opprettet sak og laget fotomappe.

Stengt byggeplassen

– Vi har foreløpig stengt byggeplassen inntil videre. Nå har vi først og fremst fokus på den skadde og de pårørende rundt ham. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykka, sier avdelingsleder Terje Melseth i HENT, som er utbygger på stedet.

Ulykka skjedde mens mannen jobbet på et stillas innvendig i bygget.

– Skal det foregå noe på byggeplassen nå så er det eventuelt arbeid for å utbedre sikringstiltak, sier Melseth.

Arbeidstilsynet varslet

Ifølge avdelingslederen har firmaet kontaktet Arbeidstilsynet i henhold til vanlige rutiner.

– Arbeidstilsynet har signalisert at de vil komme på byggeplassen over helgen. Da vil vi gjøre det vi kan for å komme til bunns i ulykka, sier Melseth.

Tilsynsleder Inger Marie Seth bekrefter at Arbeidstilsynet vil følge opp saken fra mandag av.

Daglig leder Jan Konrad Jahren i HENT forteller at firmaet har et kriseteam tilgjengelig, og at situasjonen vurderes fortløpende.