– Planene er helt i startfasen, men vi har varslet kommunen om at vi vil utarbeide en reguleringsplan for området, sier Hans J. Giørtz.

Han er styreformann i Sundgaten 12A AS – kanskje bedre kjent som Medi3-bygget. Det er også Sundgaten 12A AS som står bak planene om parkeringshus.

Stor aktivitet

– Vi ser for oss at vi skal bygge to etasjer med parkering og én med kontor på arealet mellom Medi3-huset og bensinstasjonen, forteller Giørtz.

Under det planlagte nybygget er det i dag en underjordisk parkeringskjeller.

– Det er stor aktivitet i denne delen av byen, sier Giørtz.

Både legekontorene og treningssenteret har mange besøkende, og det er ikke alltid like lett å finne parkeringsplass. Giørtz mener også at det må legges bedre til rette for parkering i sentrum for å møte konkurransen fra Moa.

– Men nå blir det nesten tusen nye parkeringsplasser inne i Aksla?

– Det blir det, men jeg tror nok fortsatt at det vil være behov for andre parkeringsmuligheter byen i tillegg.

Kontor

På toppen av to etasjer med 160 parkeringsplasser, planlegges det en tredje etasje med kontor.

Ei gangbru over til Medi3-bygget hører også med i planene.

Oppstartsmøte

Hans J. Giørtz har hatt et oppstartsmøte med Ålesund kommune, og i tilbakemeldinga fra planavdelinga står det at bensinstasjonen på Ysteneset ideelt sett også kunne ha vært med i reguleringsplanen.

Men med tanke på usikkerhet rundt Brosundtunnelen og kryssløsninger, anbefaler kommunens folk at stasjonen holdes utenfor.

Statens vegvesen har nok også innspill til planforslaget.Utearealet i forbindelse med kontordelen er tenkt som et atrium på toppen.

– Men dette er som sagt helt i starten av en prosess som sikkert kommer til å ta sin tid, understreker Hans J. Giørtz som har engasjert Slyngstad Aamlid Arkitekter AS til å utarbeidet forslaget til ny reguleringsplan.