Onsdag blir det storstilt beredskapsøving i Brosundet i Ålesund. Formålet er forberedelse til båtfestivalen og The Tall Ships’ Races i sommer, melder Sunnmøre politidistrikt.

– Det blir mye som skjer på Skansekaia fra klokka 10 og utover onsdag. Det blir dykkere, uniformerte personell langs kaia, politibåter, redningsskøyta Emmy Dyvi, og andre utrykningsbåter, seier leder i Sunnmøre øvelsesutvalg Kenneth Sætre.

Gjer som fleire enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Stengt for båttrafikk

Observatører i lyseblå vester og uniformert politi vil dere i full aktivitet på staden.

– Heve/senkebroa på sørsida av Brosundet vil være senket, så det blir stengt for båttrafikk gjennom Ålesundet og Brosundet så lenge øvinga holder på. Hurtigbåten vil likevel gå som normalt, og vanlig biltrafikk kan passere om alt går som planlagt, forteller lederen.

Ny SMS-varsling

– Ålesund kommune kommer til å teste den nye befolkningsvarslinga for første gang i samband med øvinga. Allerede mandag 4. mai kan 45.000 innbyggere i Sula og Ålesund få mobilmelding om øvinga på onsdag, ifølge Sætre.

Ingen skal fysisk evakueres, men for å teste ut systemet vil alle med mobil i byområdet rundt Skansegata få melding om øvinga.

Les fleire nyheiter frå Ålesund og omland på smp.no

Onsdag vil det sendes ut en ny sms-melding til mobilbrukere i samme området. Det skal gå klart fram av meldinga at det dreier seg om ei øving.