Torsdag kom nyheten om at tre pingvinkyllinger og ett egg er stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Det er fremdeles håp for pingvinene, men de vil ifølge ekspertene ikke overleve uten pingvin-foreldrene sine. Derfor er oppfordringen stor om at pingvinene leveres tilbake umiddelbart til Atlanterhavsparken.

Overvåkningsbildene viser ifølge daglig leder Tor Erik Standal at russ har vært inne på området.

Bekrefter

VG meldte ved 18-tiden at operasjonsleder Kenneth Sætre bekreftet at russen sto bak pingvintyveriet, men avisa har oppdatert saken nå.

– Det har jeg aldri sagt. Jeg har kun bekreftet at russen har vært inne på området. Det er vi helt sikre på. Vi kan ikke si at russen står bak med sikkerhet foreløpig, sier Sætre til smp.no ved 18.30-tiden.

Politiet foretar avhør av russen.

2-300 russ på fest

Ifølge russepressident Lars Standal Sørnes ved Fagerlia videregående skole var det samlet rundt 2-300 russ på parkeringsplassen ved Tueneset i går.

– Personlig har jeg ikke kjennskap til at noen var inne i området til Atlanterhavsparken. Russepresidentene samarbeider nå med politiet for å finne ut av dette. Det jeg kan si er at vi har forsøkt å forebygge så godt vi kan, sier Standal Sørnes.

– Trist

Heller ikke Martin Ekornes Søvik, russepresident ved Spjelkavik videregående skole, kjenner til at russ har tatt seg inn.

– Vi var på Tueneset i går, men jeg vet ingenting om saken og fikk først høre om den etter at jeg har kommet hjem. Jeg har egentlig lite å si konkret, utenom at det er veldig trist at slikt skjer, sier Ekornes Søvik.

Han viser til at det er en pågående politisak, men at russepresidentene vil spre ordet i håp om å få tak i tips.

– Jeg kjenner ikke til at noen har vært inne på området til Atlanterhavsparken, sier Ekornes Søvik.

Maria-Kristine Eidsvik er russepresident ved Ålesund videregående skole.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken nå, og vil snakke med resten før vi kan komme tilbake med en uttalelse, sier hun til smp.no.

Flere personer leter nå i området etter pingvinkyllingene, får smp.no opplyst fra vår mann på stedet.

Det letes i Atlanterhavsparken i Ålesund. Foto: Johan Behrentz
Politiet er på stedet og etterforsker saken. Foto: JOHAN BEHRENTZ
Nina og Wenche Ystnes fra ettersøksgruppa for dyr sammen med akvaristen Rune Veiseth. Foto: JOHAN BEHRENTZ