Ledelsen ved Atlanterhavsparken er sikker på at det er mennesker som har fjerna tre utrydningstruede pingviner fra parken.

Fredag ettermiddag frigjorde politiet en overvåkingsvideo. Mot slutten av overvåkingsvideoen er det tydelig at en person er inne hos pingvinene. Det ser også ut som at vedkommende holder på en stund, før han eller hun gir noe til en av de andre.

God kontroll

Styreleder Ove Paulsen i Atlanterhavsparken kan ikke si sikkert om det står et pingvinbur akkurat der videoen viser at det er folk inne.

– Det står pingvinbur over hele skråninga. Om det står et pingvinbur akkurat der kan jeg ikke si noe om. Vi har anmeldt et innbrudd. Resten er det politiet som tar seg av, sier styreleder Ove Paulsen i Atlanterhavsparken.

Han legger til at taket på et av pingvinhusene lå skeivt.

– Så noen har letta på taket denne natta i alle fall.

– Kan det være rovdyr eller rovfugler som har vært inne og tatt pingviner?

– Vi har hatt disse pingvinene noen år og har god kontroll på rovdyr. Vi har jo også kontroll hver dag på kyllinger og egg, det er jo en del av rutinene ved foring og ettersyn, dette har vi normalt god kontroll på.

Bærer på noe

Advokat Aksel Lange representerer en av de fire som er siktet.

– Min klient erkjenner ikke å ha vært nede hos pingvinene. Han er heller ikke blant de fire som viser mot slutten av overvåkingsvideoen, sier Lange.

– Det ser ut som at de bærer på noe, det tyder på noe, men det er umulig å vite om eller hva, mener advokaten.

Han snakker på vegne av sin klient, men forstår det slik at ingen av de fire som er sikta har hatt noe med politiet å gjøre tidligere.

Les også: Russ nekter hardnakket

Straff nok

Nå er styrelederen ved Atlanterhavsparken mest opptatt av at alle skal komme best mulig ut av det.

– Vi er opptatt av at de skyldige blir funnet. Vi har ingen formening om det er de riktige personene politiet har mistenkt og siktet, understreker styreleder Ove Paulsen ved Atlanterhavsparken.

– Så skal Atlanterhavsparken bidra til å avslutte dette på en god måte. Vi er opptatt av å komme tilbake til normal drift, og jeg vil tro at de som har gjort dette føler nok straff nå, det mener i alle fall jeg, sier Paulsen.

Ikke økonomi

En økonomisk erstatning er det ikke snakk om.

– For oss er ikke dette et økonomisk tap, for oss er det helt uinteressant å snakke om økonomi. For oss handler dette om dyrevern, sier Paulsen.

– I tillegg syns vi veldig synd på de som har gjort dette her, de har gjort noe dumt. Om de tilstår, skal Atlanterhavsparken bidra til at de blir mildest mulig behandla.

Han mener det vil være det beste for alle om de skyldige tilstår.

– De som har gjort det må vite at det er andre som vet, med den usikkerheten som ligger i det. Det kan bli en tung bør, og det vil helt sikkert være enklere for dem som har gjort det å tilstå, sier Paulsen.

Styreleder ved Atlanterhavsparken, Ove Paulsen, mener de som har fjernet pingvinene har fått nok straff nå. Foto: Foto: Overvåkingskamera/Staale Wattø