– Dette må vel være Norges koseligste vaffelvogn, tror du ikke det, undrer Jonathan Larsson med et lurt smil.

Svensken er i ferd med å stenge luka på sin første dag på Kiperviktorget i sentrum. Men tar seg tid til å steike kveldens siste vaffel, så en bladfyk får smake.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Det er tross alt vafler basert på ei hemmelig svensk oppskrift som han har lagt mye kjærlighet i. Kanskje smaker de ekstra godt siden det går fem kroner per solgte vaffel til organisasjonen Amnesty.

Kort sagt går én av fem hjerter i vaffelplata til arbeidet for ytringsfrihet og kampen mot diskriminering og ovegrep verden over.

På vaffelturné

Den gule campingvogna med Haralds Vaffel på sida, lyser opp på Kiperviktorget i Ålesund.

Vaffelgründeren Larsson og tre kompiser, som bidrar med å kjøre bilen og hjelpe til med vaffelproduksjonen, starta med salget av vafler i jugendbyen mandag og de akter å holde på til søndag 5. juli.

Startet fra hybelen

– Når jeg kommer tilbake til Oslo, der jeg bor, akter jeg å holde fram med å selge vafler, forteller Larsson.

Ideen bak Haralds Vaffel begynte med at Larsson serverte vafler ut av hybelvinduet sitt hver lørdag og søndag fra bopelen i Schweigaards gate

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Innsamla midler

Campingvogna og bilen er delvis sponsa av snille givere, som til sammen har bidratt med 20.000 kroner. Larsson håper at sommersalget skal bli så godt at han klarer å betale ned det resterende beløpet for bil og campingvogn.

Han satser på at et godt rykte sprer seg like fort som den liflige vaffeldufta.