Studentbedrifta fra Høgskolen i Ålesund konkurrerte mot i alt 23 studentbedrifter fra 16 europeiske land. Ja-Ye Europe Enterprise Challenge, den europeiske konkurransen for studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap, gikk av stabelen i Lisboa i forrige uke.

Nytenking

Under europamesterskapet kjempa studentene om å overbevise juryen om å investere i deres bedrift, og kapre tittelen «Enterprise of the Year». De måtte presentere forretningsplaner, lage stands, vise entusiasme og overbevise i intervjusituasjoner. Produkta og ideene representerte nytenking innen matindustri, busstoppdesign, leksehjelp, blodgiving og fysisk trening.

-Vi er kjempefornøyde. Disse resultata viser hvilken kvalitet vi har på studentbedriftene i Norge. Kompetansen disse studentene har fått med seg er verdifull, enten de velger å fortsette som næringsdrivende eller for framtidige arbeidsgivere, hvis de ønsker å bli ansatte, sier Torild Nilsen Mohn, koordinator for høyere utdanning i Ungt Entreprenørskap Norge. CosyTech fra Oslo vant andreplassen i konkurransen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Miljøretta løsning

– Vi har lært masse, både av de andre studentene, men også av tilbakemeldingene vi har fått fra juryen. Vi har utvida nettverket vårt, og øvd på engelsk presentasjon, noe som er uvurderlig med tanke på videre internasjonal satsing, sier Vibeke Evensen, daglig leder i Lotics.

Les også: Frå møbel til grønsaker

Studentbedrifta har utvikla et system som gjør oppdrettsnæringa mer bærekraftig ved å knytte oppdrett av settefisk med produksjon av grønnsaker i et lukket system. Til høsten kjører bedrifta i gang et pilotprosjekt i samarbeid med Bioforsk og Sintef, for å kartlegge skalerbarhet for et fullskala anlegg på tre millioner fisk, opplyser Evensen.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook