Onsdag klokka 10.00 viste de imponerende mastene fra verdens største seilskute, "Sedov" seg bak Slinningsodden og en drøy halvtime senere hadde skuta lagt til på Storneskaia, hvor flere hadde stoppet for å få med seg det imponerende synet på tross av været. Blant disse var Mariell Moldskred (13), Isabell Moldskred (15) og pappa Joar Moldskred. De hadde akkurat vært på tannlegebesøk, men måtte stoppe opp på hjemveien for å få med seg skuta.

- Den er gedigen! Det er en imponerende skute, mener Joar mens de står og ser mannskapet fortøye skuta.

- Tall Ships Races er et tøft arrangement og det gjør seg for byen, fortsetter han. Både Isabell og Mariell synes også det er spennende å se "Sedov", men de er ikke helt enige i om de hadde turt å klatre til toppen i den høyeste masten.

- Nei, det hadde jeg ikke turt, sier Mariell, mens storesøster Isabell mener hun hadde turt.

- Ja, det hadde vært skikkelig kult, sier hun til smp.no.

Størst i verden

Den russiske seilskuta "Sedov" er hele 122.30 meter lang, noe som gjør den til verdens største seilskute, og den ble sjøsatt i 1920. Skuta er blant de siste som ankommer før arrangementet Tall Ships Races offisielt åpner klokka 14.00. Havnefogd, Birger Flem, forteller at alle skal være i havn til den tid. Da smp.no snakket med han i 10.30-tida onsdag fortalte Flem at alle skutene hadde krysset mållinjen, men at skuta "Europa" hadde hatt et lite stopp utenfor Svinøya.

- "Europa" leika seg litt utenfor Svinøya. Det var visst dårlig vind slik at de måtte ha en midlertidig stopp. Da vi kontaktet skuta fikk vi dette svaret tilbake: "Hvorfor skynde seg når man har det moro?", humrer Flem.

Foreløpige resultater

De endelige resultatene fra konkurransen er enda ikke publisert og da smp.no var i kontakt med Tall Ships-sjefen Paul Bishop sa han at de offisielle resultatene ville komme enten onsdag kveld eller i løpet av torsdag. På hjemmesidene har de en foreløpig resultatliste fra mandag:

Klasse A:

  1. Fryderyk Chopin (Poland)

  2. Sorlandet (Norway)

  3. La Grace (Czech Republic)

Klasse B:

  1. Wyvern (Norway)

  2. Jolie Brise (UK)

  3. Maybe (UK)

Klasse C:

  1. Ocean Spirit of Moray (UK)

  2. Polonez (Poland)

  3. Spaniel (Latvia)

Klasse D:

  • Urania (Netherlands)

  • Tomidi (Belgium)

  • Gigi (UK)