Det bekrefter restaurantsjef Yuqin Chen på restauranten Long Cheng i Ålesund sentrum.

- De hadde ringt noen dager i forveien og bestilt, så vi visste at de kom. De bestilte spesiell kinesisk mat, forteller Chen på telefon, delvis oversatt av Sophia Chen som jobber på restauranten.

Han spiste derimot ikke et spesielt dyrt måltid: Rundt 300 kroner per person, ifølge restaurantsjefen.

- De sa at det smakte godt, legger han til.

22,6 milliarder dollar

Jack Ma er den rikeste mannen i Kina, og 33. rikeste i verden, ifølge Forbes liste over milliardærer. Han og famiilen har i dag 22,6 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Den tidligere engelsklæreren etablerte selskapet Alibaba for 16 år siden. Internettselskapet dominerer netthandelen i Kina, og i fjor ble Aliba en av de største IT-børsnoteringene i USA noensinne.

Zhao Wei, også kjent som Vicki Zhao, er en kinesisk skuespiller, regissør og popstjerne, og har vunnet flere priser, blant annet en Golden Eagle Awards.

Hemmelighold

Det er ikke klart om Ma og Zhao er i ÅLesund på ferie eller forretninger. Reiselivssjef Geir Steinar VIk i Ålesund kjenner ikke til det celebre besøket.

- Dette er ikke noe som er kjent for meg. Men om jeg visste noe, vil vi uansett ikke kommentere enkeltpersoner som er på ferie her, sier han.

Han forteller at Sunnmøre har fått besøk av en del rikinger opp gjennom årene.

- Både fra USA, Russland, England, Ukraiina, Kina og en del arabiske navn. Det er en god porsjon svært rike folk som årlig besøker Ålesund og Sunnmøre, forteller han.

- Felles for mange er at de ønsker å oppleve Sunnmøre i fred, og holder besøket hemmelig.

Jack Ma taler på World Economic Forum i 2008. Foto: Wikipedia/Creative commons