Men verken Pernille Sæthre (91) eller Ragnhild Breivik (81) virker særlig lettskremte. Med imponerende letthet klatrer de over gjerdet og starter lukingen.

Ei hand å holde i

– Vi pleier å ha et tau her, til å holde oss fast i. Men i år har vi ikke hatt tauet framme ennå, forteller Ragnhild. Da er det godt å ha ei hand å holde i – mens man røsker opp ugress med den andre.

– Ho Pernille er så sterk, ho, forteller Ragnhild.

– Ja, jeg er det. Det ligger nok i genene. Men jeg kan bli litt låk i ryggen, når jeg har holdt på ute en stund. Da setter jeg meg bare ned på ei pute, smiler Pernille.

I seks år har de to gode naboene stelt hage og blomsterbed rundt de to boligblokkene i Borgundvegen 162 på Nørvøya. På frivillig basis – og med pågangsmot og humør.

– Jeg begynte første våren etter at jeg flytta inn hit. Da var det masse fæle busker og ugress her, forteller Pernille. Snart hang Ragnhild seg på. De to bor i samme oppgang i A-blokka.

Koser seg i lag

– Vi hadde en fantastisk vaktmester her før, men han døde. Nå kommer det innom en vaktmester av og til, som slår plenen. Men ellers hadde det nok blitt lite hagestell her, om ikke vi hadde holdt på, sier de.

Begge har interesse for hagearbeid, og har tidligere hatt egne hus med hager som har krevd sitt. Pernille jobbet som frisørdame – i hele 62 år. Ragnhild er utdannet kjole- og draktsyerske, og vasket på en av Ålesunds barneskoler i snart 30 år.

– Vi liker nok å ha det fint og velstelt rundt oss, ja. Og så har vi det kjekt i lag, når vi holder på. De andre beboerne blir glade og vi koser oss, sier damene.

Daglige hageøkter på opp til fire-fem timer, er ikke uvanlig. Så lenge det ikke pøsregner, holder de på.

– Men sesongen hittil i år har vært elendig. Derfor har vi ikke kommet så langt som vi ville.

– Hva snakker dere om, når dere holder på?

– Det går mye i fotball, for det er vi begge veldig interessert i.

– Men nå må vi nesten begynne på igjen, her. Det er mye som skal gjøres.

Ragnhild Breivik (t.v.) og Pernille Sæthre holder blomsterbedene tipp topp gjennom hele sommeren. På sjette året sørger de to gode naboene i Borgundvegen 162 for at hager og bed blomstrer og lyser opp hele sommeren gjennom. Til stor glede for andre, og seg selv. – Vi koser oss når vi holder på her i lag, sier de to spreke pensjonistene.