– Det er forferdelig trist, men det er dessverre ikke noe å gjøre med, sier konstituert styrer ved barnehagen, Trine Strømmen Malakzadeh.

Da Sunnmørsposten besøkte barnehagen fredag var alle rom tomme, med unntak av et rom der alle lekene og resten av inventaret var pakket ned i pappkasser. Også i 2011 kjempet de mot nedleggelse, men nå lukker den kommunale barnehagen dørene for godt, etter at Ålesund kommune mente at barnehagedekningen på Hessa var god nok med de to private barnehagene i området.

Større.

Ifølge Strømmen Malakzadeh er foreldrene spente på hvordan det kommer til å bli nå når barna skal begynne i større barnehager.

– Foreldrene valgte å ha barna her fordi det var en mindre barnehage, og nå er de spente på hvordan det blir å ha barna i en mye større barnehage, sier hun og legger til at ingen var forberedt på nedleggelsen.

– Etter at vi slapp unna nedleggelsen i 2011 følte vi oss trygge og vi så ikke dette komme. Men da det kom opp igjen i kommunen tenkte jeg at dette klarer vi ikke to ganger.

Åpen.

Den siste uken har barnehagen vært åpen, men det har bare vært noen få barn innom. I går var det ingen.

– Vi har fått mye tid til å pakke ned alt. Vi begynte på mandag og har jobbet med å pakke ned og rydde i barnehagen hele uka. Strømmen Malakzadeh og resten av de ansatte har ikke fått noen beskjed om hva som kommer til å skje med alle lekene. De er også spente på hva som skjer med lokalet.

– Jeg er spent på om kommunen har noen planer for lokalet eller om de bare kommer til å la det forfalle, sier hun.

Ni år gamle Fride Tennebø og Elida Karin Akslen Leikanger er på besøk i sin gamle barnehage den siste dagen. De synes begge det er trist at ikke andre barn skal få de oppleve de gode stundene de selv har hatt i barnehagen.

– Det er dumt. Jeg husker at vi brukte å male mye og så var det kjekt når vi fikk overnatte her, sier Fride mens Elida nikker og er enig.

Fra 1. august ble Hessa barnehage, på Sævollen i Ålesund, lagt ned. Dette synes konstituert styrer i barnehagen, Trine Strømme Malakzadeh, er fryktelig trist og hun forteller at også foreldre synes det er trist at barnehagen forsvinner. Foto: Staale Wattø