Han opplever det sårt og brutalt å ikke få fornyet leiekontrakt for lekebutikken på Moa syd.

I stedet skal den store lekebutikkjeden Toys «r» us åpne på Moa øst. Dette mener han går utover de mindre kjedene med lokale eiere.

– Kontrakten vår går ut 31. august neste år og da er det slutt, opplyser han til Sunnmørsposten. Ertresvåg er både frustrert og bitter over situasjonen og mener de har fått lite informasjon fra huseier.

– Allerede i mai i fjor begynte vi å ane at noe var på gang gjennom rykter, men det var ikke før i februar i år at vi fikk beskjeden om oppsigelse av leieforhold. Da fikk vi vite gjennom kjedeleder for Brio at vi ikke kom til å få kontrakten fornyet. Vi fikk aldri noe skriftlig fra huseier før jeg hadde vært i kontakt med kjede-leder i Brio. Da fikk jeg et brev med den formelle oppsigelsen, sier han og legger til at løpende informasjon har vært mangelvare.

Brutalt

Han mener seg skvist ut fra kjøpesenteret til fordel for en større kjede.

– Jeg opplever hele situasjonen som en brutal overkjørsel. Butikken min har vært med på å bygge opp Moa som handlesenter siden 1982. Dette er ikke noe kjekt, sier Ertresvåg.

Han har hørt om at dette skjer flere steder.

– Men når man blir utsatt for det selv, skjønner man hvor brutalt det er, sier han.

Slutt

Når 65-åringen ikke lenger har kontrakt med Moa kjøpesenter fra neste høst av, har han ingen planer om å fortsette å drive butikken i et annet lokale. Men hadde butikken fått fortsette på Moa, ville historien trolig sett annerledes ut.

– Jeg kunne uansett tenke meg å drive butikken i fem år til, og eventuelt overlate den til min eldste sønn, som også jobber her nå, om dette var noe han ville.

Konkurranse.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med de to andre lekebutikkene, BR på Moa Nord og Ringo på Moa Øst hvor den nye Toys «r» us skal inn. Ledelsen ved begge disse lekebutikkene bekrefter at de skal fortsette driften også etter at den nye leketøysaktøren har etablert seg.

– Vi skal fortsette der vi er på Moa øst. Men vi får beinhard konkurranse, sier Dan Helge Bjørneset som eier Ringo.

Den nye leketøysaktøren kommer inn rett ved siden av Ringo i et lokale nesten tre ganger så stort.

– Men vi tror fortsatt vi skal klare å drive god butikk ved å holde på vår gode service og fornøyde kunder, sier han.

Julehandel

Anne Nerbøvik, eiendomssjef for Amfi, bekrefter at Toys «r» us skal inn på Moa øst, som nå bygges ut.

– Målet er at butikken skal åpne og være klar til julehandelen 2015. Det å ha lykkes med å få inn en stor utenlandsk aktør, er med på at senteret kan utvikle seg og gir senteret et løft, sier Nerbøvik.

– Hvorfor må Brio Kremmerhuset på Moa syd ut?

– Kontrakten går ut neste år. Som senter er vi nødt til å tenke utvikling og helhet for hele senteret. Ertresvåg har vært en god leietaker og vi har hatt ett godt samarbeid. At leiekontrakten ikke fornyes har lite eller ingen ting å gjøre med at Toys «r» us kommer inn, sier hun.

Hun sier hun tidlig varslet Ertresvåg muntlig om at leiekontrakten ikke kom til å bli videreført, samt at hun har gitt skriftlig beskjed 18 måneder før kontrakten går ut.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal overta lokalene etter Brio Kremmerhuset.

Inn i lokalene der Kirstis Parfymeri var, kommer Fredrik & Louisa parfymeri som og innlemmer lokalene til Boklageret, som igjen skal overta lokalene til Fiskerberg.

<strong>AMFI:</strong> Toys «r» us, Nordens største leketøyskjede, åpner på Amfi Moa øst, trolig før jul. Det kommer et tilbygg der Expert er i dag, hvor den nye lekebutikken på 1.500 kvadratmeter skal inn i 2.etasjen.
<strong>UTVIKLING:</strong> Anne Nerbøvik, eiendomssjef i Amfi Drift.