Da planene ble kjent i vår, sa styreleder Hans J. Giørtz i Sundgaten 12 AS til Sunnmørsposten at det er stor aktivitet i denne delen av byen, men at det ikke alltid er like lett å finne parkeringsplasser.

Planforslag

Den gangen var byggeplanene helt i startfasen, men nå har kommunen fått et forslag til reguleringsplan for tomta som også omfatter Medi 3-bygget. Det er Slyngstad Aamlid Arkitekter som har utarbeidet reguleringsforslaget, og de understreker at skissene av bygget foreløpig bare er ment som en illustrasjon og ikke bindende for den endelige utformingen.

Fordelaktig

Tomta inneholder i dag en parkeringskjeller med et lokk der det også er parkeringsplasser. I planforslaget skriver arkitekten at de derfor mener det er fordelaktig for bymiljøet at tomta bebygges og dermed blir en del av bystrukturen.

Gangbru

Parkeringshuset med kontorer på toppen, skal ikke bygges sammen med Medi 3-bygget. I sentrumsplanen er det lagt inn en ubebygd sone som sikrer at fasaden på nabobygget holdes fri. Men det planlegges ei gangbru fra nybygget og over til naboen i vest. Brua skal være av en transparent karakter, står det i planforslaget.