Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400
(Foto: Marius Bøstrand)

Foto: Marius Bøstrand

Fullt trykk på buss

Vulkantåke og flystopp fører til enorm pågang på bussene til og fra Nordvestlandet.

Ut over dagen, etter hvert som stadig flere blir rammet av flyforbudet, har tusenvis av nordvestlendinger måttet begynt å tenke alternative reisemåter.

For mange er bussen redningen.

– Her var det flere som sto og ventet utenfor allerede før vi åpnet i dag tidlig, som egentlig skulle reist med fly, forteller Olav Hodder, avdelingsleder for Nettbuss ved rutebilstasjonen på Moa. Derfra går det flere daglige avganger i retning Oslo, Bergen og Trondheim.

Lang veg hjem

– Vi har allerede begynt å merke et stort trykk på buss, ettersom alle flyene står på bakken. Dette er en veldig spesiell situasjon og noe vi aldri har opplevd før. Vi får mange spørsmål fra reisende om hvordan de nå kan komme seg videre fra Ålesund, sier Hodder.

Knut Benjaminsen fra Stavanger var en av flere som i formiddag gjorde seg klar for en lang busstur hjemover.

– Jeg har vært i Ålesund i forbindelse med et jobboppdrag. Nå blir det buss til Bergen, overnatting der og så videre til Stavanger i morgen, forteller han.

– Det er leit, men slik er det bare, er hans kommentar til den spesielle situasjonen.

Fullt på toget

Også togene blir nå raskt fyllt opp, av folk som må komme seg til og fra. På NSB sine nettsider for bestilling av togturer, går det fram at begge togene fra Åndalsnes til Oslo i dag allerede er utsolgt.

Hos Nettbuss Møre forsikrer markedssjef Ove Skjeret at de vil frakte alle passasjerer som møter opp, på rutene mellom Ålesund-Oslo og Ålesund - Trondheim.

– Vi gir plassgaranti, man trenger ikke bestille på forhånd og vi har nok busser å sette inn, sier Skjeret til Sunnmørsposten. I dag tidlig satt de opp en ekstra buss på dagekspressen Ålesund Oslo, mens de måtte bruke to ekstra busser for å få med alle passasjerene som skulle andre vegen. Neste avgang til Oslo er klokken 21.00 fra Ålesund, og klokken 22.00 fra Oslo.

Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Elevene blir sjuke på skolen

Elever sitter med jakke på inne fordi det er kaldt, de får hodepine av den dårlige lufta og har vansker for å konsentrere seg. Elevrådsleder ved Kolvikbakken ungdomsskole mener de fortjener et bedre skolebygg.

- Lenge siden du var i byen Sve?

Bjørn Tømmerdal kaller Frank Sves angrep på bypakkene et mistforstått utspill fra en bygdepolitiker.

Vegvesenet: - Kjører på rødt - skaper farlige situasjoner

Frykter alvorlige ulykker etter ei rekke tilfeller der folk har kjørt på rødt lys på anlegget som er satt opp i forbindelse med bygging av gang- og sykkelveg langs fylkesvegen på Vigra.

Adm.dir. Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre

Venter store prisforskjeller på lån

Bypakken:

Suser til byen om sju år

Innen 2022 skal du trolig kunne kjøre den nye traseen Breivika-Lerstad i 80-sone, ifølge Statens vegvesen.

Sunnmørsbadet:

Sjekk når du kan bade her

Dato for opninga av Sunnmørsbadet i Herøy er klar.

Mann tatt på fersken

Tabbe-tjuv enda opp i hendene på politiet.

Magisk underholdning

Aalesund Operakor framfører ‘’Disneys Magiske Verden’’