Se video over artikkelen

Det var den 9. august i år at Marit Sjøholt (76) skulle ta den korte turen til banken sin på Moa.

Sjøholt, som var rammet av polio i barndommen, har nedsatt lungefunksjon og en arm som er underutviklet. I seks år har hun brukt en elektrisk skuter som gjør at hun stort sett klarer seg selv, uten å være avhengig av taxi for å gjøre ærend.

På veg inn i en bank uten åpneknapp for rullestolbrukere falt Sjøholt og fikk skuteren over seg. Nå mener NAV at hun kan utgjøre en fare for seg selv og andre.

Sitter inne

Mens hun venter på at NAV skal behandle saken, har Sjøholt i tre måneder vært nærmest lenket til leiligheten. Hun kommer seg ikke i butikken uten hjelp, og etter å ha klart seg selv på tross av handikap gjennom et langt liv, sitter det langt inne å be andre om hjelp hele tiden.

Nå er hun lei av å vente.

- Jeg vet ikke hvor mye lenger jeg orker å sitte her, sier hun.

Følg smp.no på Facebook

Som et førerkort

Avdelingsdirektør i NAV Hjelpemiddelsentral Møre og Romsdal, Hallgeir Holen, viser til taushetsplikten.

Han kan ikke kommentere saken konkret, men uttaler seg om denne typen saker på generelt grunnlag.

- Vi har noen slike saker. Når vi gjør våre avveininger på nytt, er det ofte i forbindelse med at brukernes funksjonsevne forandrer seg. Det kan sammenliknes med de vurderinger man gjør når man avgjør om fører ut fra en funksjonsvurdering er skikket til å ha førerkort, sier Holen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Ifølge NAV er Sjøholts sak under behandling, og de håper å komme til en konklusjon så snart som mulig. I mellomtiden vil skuteren ikke bli returnert til henne.

Les mer om denne saken i papirutgaven av Sunnmørsposten lørdag