En svane lå med skadet fot ved Lillevatnet i Spjelkavika lørdag.

Sigrid Langlo Erdal (10) og Kaja Langlo Erdal (15) bor i området. De forteller at det er to svaner som pleier å holde til i Lillevannet i Spjelkavik. Den andre er ute i vannet.

Haltet

- I dag ser den sår ut, og tidligere er den blitt sett haltende langs vannkanten, forteller de.

Grunnen til at svanen har søkt fast underlag er sannsynligvis en skade i den ene foten.

Håper

Til nå har søstrene Sigrid og Kaja Langlo Erdal stilt opp med vann til fuglen, mens forbipasserende har gitt mat og oppmerksomhet.

- Vi håper at det er noen som kan ta vare på dette dyret. Det er jo trist at det skal ligge her skadet. Men det er heller ikke kjekt om den skulle angripe noen, sier Ann Mari Ulstein.

Merkering

Litt senere lørdag ettermiddag oppdaga Svein Dalen, som bor like ved Lillevatnet, at svana hadde en merkering på den skadde foten.

- Det var nok ikke merkeringen som var problemet i utgangspunktet. Men vi ringte brannvesenet, fikk låne ei tang og klipte av ringen som var på den skadde foten. Etterpå gikk svana rett ut i vannet igjen, forteller Dalen.

Mange har stoppa og sett på svana lørdag.

- Og det er hyggelig. Men det kom også folk med hund som lot hunden snuse på svana, og det er uhørt. Det svana trenger er fred, sier Dalen.

Se også: Bildeserie: Kongelige svaner i Lillevatnet

Kjenninger. Denne svanen, som ligger skadet ved Lillevatnet i Spjelkavik, skal visstnok være en av de svanene som vandret rundt i bysentrum for noen år siden. Foto: Eskild Flydal