Søndag ettermiddag hadde mer enn 700 besøkt Atlanterhavsparken.

– Det er vinterferie og mange som er innom. Og alle er oppom hos slangene, sier røkter Finn Refsnes ved Atlanterhavsparken.

De 19 nykomlingene får foreløpig være i et eget rom beskyttet fra publikum, der de har det stille og rolig.

Mor og barn har det bra

Men den 2,5 meter lange mora er det mulig å se.

– Dette er den lengste slangen vi har. Det blir jo artig å også få vist frem slangeungene, men vi vet ikke ennå når det blir, sier Refsnes.

Han sier det skal bli spennende å følge de 19 små fremover.

– Jeg syns dette er veldig kjekt, og koselig. Det er utrolig vakre slanger.

– Ante ikke

Søndag morgen, før de ansatte kom på jobb, fødte boaen Bodil de 19 små.

– Vi ante ikke at hun var drektig. De siste tre-fire ukene har den vært litt beskjeden i matvegen. Og vi har vært litt bekymra for den. Jeg har prøvd å friste så godt jeg kan med rotter. Men det har ikke vært den heilt store interessa, forteller Refsnes.

Rett nok kan slanger greie seg fint et par uker uten mat, uten at det er noe galt. Men Refsnes, som har ansvar for slangene, lurte på hva det kunne være.

Siden september har Atlanterhavsparken hatt en utstilling med slanger, øgler, edderkopper og ei lita krokodille, på lån fra Akvariet i Bergen.

– Vi ante rett og slett ikke hva det var. Ikke de i Bergen heller. Da jeg ringte de på morgenkvisten i dag og fortalte nyheten, trodde de at jeg tulla med de.

På egen hånd

Også tidligere har det kommet nyklekte slanger på Atlanterhavsparken. Da har det vært en slangetype som legger eggene hele. Hos kongeboaen blir de klekte inne i mora, og slangene fødes levende.

– Strengt tatt var det 20 slanger, men en av de var dødfødt. Og slangeungene er allerede klare til et liv på egen hånd, forteller slangerøkteren.

– De er plassert i et eget terrarium, der vi prøver vi å styre temperaturen nøyaktig. Og så begynner vi å fore de med bittesmå gnagere.

Frem til over påske blir utstillingen værende på Atlanterhavsparken.

Se også: Tarantell på Tueneset

Røkter Finn Refsnes viser her frem en av de 19 små.
Som slanger flest ligger også nyfødte ganske rolig.
Her får nykomlingene være beskytta fra publikum.
En glad slangerøkter, Finn Refsnes ved Atlanterhavsparken.