De ni er beredskapsleder i Ålesund kommune, Albert Gjørtz (53), Francis Cromer (65) fra Ålesund, prosjektleder Gunn Jannike Larsen (57), Ørskog, regionssekretær for FrP Stig Hofseth (39), Ålesund, Igor Kozlov (52) fra Ålesund, daglig leder Kyrre Falch (44), Ålesund, rådgiver Jan Erik Syversen (57), Ålesund og Torill Tomren (52) fra Ålesund. En kvinnelig søker har reservert seg mot å få navnet offentliggjort.

Halv stilling

I første omgang er jobben som prosjektleder en halv stilling fram til årsskiftet, og deretter en full stilling fram til arrangementet er avsluttet sommeren 2015.

Det er rådmann Jarle Bjørn Hanken og hans stab som skal ansette prosjektlederen, men Hanken var utilgjengelig for Sunnmørsposten i går. Ordfører Bjørn Tømmerdal håper på at en ansettelse kan skje i nærmeste fremtid.

– Jeg vet rådmannen er inne i sluttprosessen i forhold til ansettelse, sier Tømmerdal.

Stort arrangement

Tall Ships Race går av stabelen i Ålesund 15. –18. juli 2015, og det er ventet rundt 100 seilskip til Ålesund disse dagene, med flere tusen seilglade ungdommer om bord. Ålesund hadde også arrangementet i 2001, da med Knut Maaseide som prosjektleder.

Foruten Ålesund er Kristiansand, Belfast og Aalborg vertshavner for seilasen i 2015.