Det bekreftet politiadvokat Yngve Skovly overfor smp.no ved 18.15-tida.

– Politiet er ferdig med de tekniske undersøkelsene på Aksla, sier Skovly.

Forsøkt skjult

Sperringene rundt området på toppen av byfjellet Aksla ble fjernet like før klokka 20.

Stedet hvor studenten ble funnet drept, ligger bare sju-åtte meter fra turstien som går fra Fjellstua. Plassen er likevel ikke synlig fra stien hvor det er naturlig å ferdes.

Etter det smp.no kjenner til var hun forsøkt skjult. Politiadvokat Skovly vil imidlertid ikke bekrefte om politiet er av samme oppfatning.

– Vi ser oss nødt til å holde det for oss selv. Opplysninger om funnstedet er noe vi ønsker å konfrontere gjerningsmannen med og da er det kun politiet som bør vite detaljene om dette, sier Skovly.

Til tross for at letemannskaper var få meter fra stedet allerede fredag, ble den drepte kvinnen ikke funnet i det bratte og ulendte terrenget før lørdag.

Vil vise medfølelse

Mandag kveld hadde privatpersoner invitert til en tur opp på byfjellet for å vise medfølelse med de pårørende og respekt for den avdøde.

Se video: La ned blomster på Aksla

Et stort antall mennesker var møtt opp og mange la ned blomster overfor funnstedet. Etter sperringene ble fjernet, var det også flere som gikk ned til selve funnstedet nedenfor stien.

Vet dødsårsaken

Politiet har av hensyn til etterforskningen vært svært tilbakeholdne med detaljer om hva etterforskningen har avdekket så langt.

Skovly har konsekvent omtalt stedet hvor den drepte 21-åringen ble funnet, som et «funnsted», og ikke et «åsted». Da smp.no snakket med politiadvokaten etter pressekonferansen mandag ettermiddag fastholdt han denne begrepsbruken.

På pressekonferansen ble det klart at obduksjonen viste at det dreide seg om den 21-årige savnede studenten, og at hun var blitt drept.

Skovly ville ikke opplyse detaljer om dødsårsaken, men påpekte at obduksjonen ga et entydig svar.

Alt om Aksla-drapet

Rett overfor stedet hvor Anja Weløy Aarseth ble funnet drept hadde noen lagt ned en enslig blomst etter at funnstedet ble frigjort av politiet. Foto: Staale Wattøy
Ved 20-tida mandag kveld fjernet politiet sperringene rundt området der den drepte 21-åringen ble funnet. Noen timer tidligere var kriminalteknikerne fra Kripos ferdig med sine undersøkelser på stedet. Foto: Staale Wattø
Venner og medstudenter av den drepte 21-åringen la ned blomster og lys innenfor sperringene i nærheten av funnstedet mandag. Foto: Stig Vågnes