– Vi har fått mange henvendelser fra Toyota-eiere, men vi har ikke fått tips om noen som kjørte en grå Toyota Yaris forbi Høgskolen på dette tidspunktet, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Tirsdag ettermiddag gikk politiet ut med overvåkingsbilder av en grå Toyota Yaris. Bildet er tatt onsdag for ei uke siden klokka 18.10, på Borgundvegen nedenfor Høgskolen i Ålesund. Dette er omtrent på samme tidspunkt som Anja Weløy Aarseth kjørte til Aksla for å jogge.

– Det er sannsynligvis hennes bil. Men vi er ennå ikke sikre, sier Skovly til Sunnmørsposten onsdag formiddag.

Presiserer

Skovly sier det er mange Toyota-eiere som har ringt politiet og som ønsker å bidra.

Onsdag formiddag presiserer politiet derfor at det kun er førere av sølvgrå Toyota Yaris som kjørte vestover på Borgundvegen forbi Høgskolen i tidsrommet klokka 18.00-18.20 onsdag 28. august som skal melde seg til politiet.

Det skal heller ikke være fanget opp noen annen grå Toyota Yaris på dette overvåkingskameraet. Å passere dette stedet er naturlig for en som skal kjøre til Fagerlia barnehage for å jogge på Aksla. Dermed kan hun ha parkert ved Fagerlia barnehage allerede klokka 18.15, og ikke etter klokka 19 som tidligere antatt.

Klærne

Onsdag vil politiet vise frem et antrekk tilsvarende det offeret hadde på seg da hun ble funnet. Dette vil skje på en pressekonferanse som starter klokken 12.15.

Politiet har ikke gått ut med bilde tidligere fordi de manglet en treningsjakke identisk med den Aarseth hadde på seg. En slik jakke var onsdag formiddag på veg fra Oslo.

Dette er beskrivelsen som politiet gikk ut med tirsdag ettermiddag:

* Svart tightsbukse som gikk helt ned til anklene

* Rødoransje topp

* Svart Frank Shorter treningsjakke med rødaktig sjattering langs skuldrene ned mot lommene

* Adidas joggesko med sølv/lilla stripe på sidene

Vitneavhør

Flere vitner har tatt kontakt med politiet enten på telefon eller e-post og varslet om at de var på Aksla onsdag fra klokken 17.00 og utover kvelden. Disse vitnene blir kontaktet av politiet for å avtale tidspunkt for vitneavhør. De skal ikke møte opp uten avtale.

– De som skal inn til vitneavhør bes om å møte opp i de samme klærne de hadde på seg onsdag kveld da de var på tur på Aksla. Det er av praktiske årsaker vi ber de som møter til avtalt avhør stiller i disse klærne. Vi ser ikke etter spesielle antrekk, sier Skovly.

Anja Weløy Aarseth.