Daglig leder Magne Finsæther ved kiosken er klar på at de ansatte som var på jobb, og opplevde ransforsøket, mener at gjerningsmannen flyktet nordover, gjennom gravstedet og opp mot Fagerlia, der Anja Weløy Aarseth parkerte bilen sin.

- Jeg har tenkt mye på dette etter at det i går kom frem at den drepte kvinna passerte oss mye tidligere enn først antatt. Om det er en sammenheng mellom ranet og drapet vil jeg ikke spekulere i, men jeg tenker tanken, sier Finsæther.

Se også: - Sannsynligvis Anjas bil

Sammenfallende

De to unge kvinnene som var på jobb under ranet har fortalt at mannen var mørkkledd og hadde hettejakke og briller.

- Han sa «give me the money, give me the money» og trua med noe som ligna en pistol. Hvorvidt dette var en ekte pistol, er jo vanskelig å si, men vi har snakket mye om det i ettertid, sier Finsæther.

Han mener beskrivelsen av gjerningsmannen er påfallende lik den beskrivelsen mange som var på Aksla drapskvelden har gitt av en person de møtte der oppe.

- Avstandene er korte, og det er klart jeg ser på dette som skremmende, og det gjør også mine ansatte. Mandag hadde vi et to timers langt personalmøte der vi snakket ut om episoden, og det føler jeg hjalp. I tillegg er vi nå i ferd med å montere opp en rekke nye overvåkingskamera, sier Finsæther, som har gitt en utfyllende forklaring til politiet.

Utelukker ingenting

Etterforskningsleder Yngve Skovly sier at de ikke vil binde seg til noe så tidlig i etterforskninga.

- Men vi har hele tiden Pluto-ranet i bakhodet, og utelukker ingenting, selv om det verken er mer eller mindre sannsynlig at det er samme gjerningsmann, sier Skovly.

Politiet kjenner til opplysningene om at Pluto-raneren skal ha flykta nordover, mot Fagerlia.

- Det vi kan si er at vi sjølsagt ønsker at ransmannen vil melde seg, slik at han kan eventuelt sjekkes ut av saken, og kanskje bidra med viktig informasjon, sier Skovly.

Flere vitner fra Aksla-fjellet skal ha forklart politiet at de har møtt en person som kan samsvare med beskrivelsen de ansatte på Pluto har gitt av raneren.

- Det ønsker vi ikke å kommentere, sier Skovly.

Korte avstander

Fra ransstedet Pluto til Per Bolstads Veg, der drepte Anja Weløy Aarseth parkerte bilen sin, er det kun et par minutters gange, og det er flere veger og stier som fører fra området Fogdegården der Pluto ligger, til boligområdet i Per Bolstads Veg.